Προκαλεί ξανά στη βουλή η Χρυσή Αυγή

Προκαλεί ξανά στη βουλή η Χρυσή Αυγή

Προκαλούν ξανά οι χρυσαυγίτες στην Ολομέλεια της Βουλής. Ένταση σημειώθηκε όταν ο Γιάννης Λαγός χαρακτήρισε από το βήμα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «λαμόγια», «ανθέλληνες» και «προδότες». Ο Λαγός αναφέρθηκε στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, λέγοντας ότι «έκλαιγε» για την επιστολή των Παμμακεδονικών Ενώσεων και επιτέθηκε και στον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, κατηγορώντας τον ότι «κάνει […]

Προκαλούν ξανά οι χρυσαυγίτες στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ένταση σημειώθηκε όταν ο Γιάννης Λαγός χαρακτήρισε από το βήμα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «λαμόγια», «ανθέλληνες» και «προδότες».

Ο Λαγός αναφέρθηκε στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, λέγοντας ότι «έκλαιγε» για την επιστολή των Παμμακεδονικών Ενώσεων και επιτέθηκε και στον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, κατηγορώντας τον ότι «κάνει γενίτσαρους τα παιδιά».

Ο χρυσαυγίτης είπε από το βήμα μεταξύ άλλων «η εξωτερική σας πολιτική είναι για τα πανηγύρια, δύο Έλληνες είναι φυλακισμένοι» και έκανε λόγο για «προδότες».

Τα σχόλια του Λαγού προκάλεσαν την αντίδραση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος, Νίκο Ξυδάκη, να κατευθύνεται στον προεδρεύοντα Σπύρο Λυκούδη, ζητώντας του να λάβει μέτρα.

Ο κ. Ξυδάκης χαρακτήρισε τον Λαγό «υπόδικο», «χιτλερόψυχο», «αρνητή της Δημοκρατίας», με τον χρυσαυγίτη να απαντά: «Κάτσε κάτω ρε προδότη! Φύγε από δω ρε».

Ο Σπύρος Λυκούδης κάλεσε τη φρουρά και διέκοψε τη συνεδρίαση, όταν οι Νίκος Ξυδάκης και Λαγός βρέθηκαν κοντά ο ένας στον άλλο.

Όταν η συνεδρίαση ξεκίνησε εκ νέου, τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο οποίος δήλωσε ότι το θέμα παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

«Αν αυτά συμβαίνουν στη Βουλή, φανταστείτε τι συμβαίνει στην κοινωνία και τι θα συμβεί αν εμείς δεν στείλουμε το μήνυμα ότι δεν ανεχθούμε τέτοια φαινόμενα», τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής.

«Αυτό το μίσος με χαρακτηριστικές εκφορές για προδότες και κρεμάλες, δείχνουν στρατηγική έντασης. Αυτή η στρατηγική, για να αποδυναμωθεί δεν θα πρέπει απλώς να περιθωριοποιηθεί και να αποκλειστεί θα πρέπει να καταγγελθεί με όλους τους τόνους και όλη την δύναμη από όλο το πολιτικό σύστημα του συνταγματικού τόξου. Χωρίς συμψηφισμούς και χωρίς τακτικισμούς, οι οποίοι έδειξαν και στην Ευρώπη και στη χώρα μας πού οδηγούν, όταν το αβγό του φιδιού, συνεχώς -με την ατζέντα την οποία αναδεικνύεις και παράγεις- το ζεσταίνεις και του διαμορφώνεις την υπόσταση μιας μεγάλης επικινδυνότητας μέσα στη χώρα» δήλωσε Πρόεδρος της Βουλής.

lagos ksydakis xrysi avgi


Πηγή: UNFOLLOW

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ