Ξαναχτυπούν οι νεοναζί της Κρυπτείας

Ξαναχτυπούν οι νεοναζί της Κρυπτείας

Διπλό «χτύπημα» της νεοναζιστικής Κρυπτείας, παρακλάδι της Χρυσής Αυγής, στην κοινότητα Αφγανών Προσφύγων και Μεταναστών στην Ελλάδα καθώς και στα γραφεία της Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Με ανακοίνωση της η  Κοινότητα Αφγανών Mεταναστών και Προσφύγων στην Ελλάδα καταγγέλλει ότι δέχτηκε εμπρηστική φασιστική επίθεση, σήμερα, λίγο μετά τις 13.00 το μεσημέρι στα γραφεία της […]

Διπλό «χτύπημα» της νεοναζιστικής Κρυπτείας, παρακλάδι της Χρυσής Αυγής, στην κοινότητα Αφγανών Προσφύγων και Μεταναστών στην Ελλάδα καθώς και στα γραφεία της Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Με ανακοίνωση της η  Κοινότητα Αφγανών Mεταναστών και Προσφύγων στην Ελλάδα καταγγέλλει ότι δέχτηκε εμπρηστική φασιστική επίθεση, σήμερα, λίγο μετά τις 13.00 το μεσημέρι στα γραφεία της στην οδό Χαλκοκονδύλη 35 στον 5ο όροφο,  λίγες μέρες μετά από μία σειρά εκδηλώσεων της Κοινότητας, όπως ο εορτασμός της Πρωτοχρονιάς και κατά τη Διεθνή ημέρα κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων. Σημειώνεται επίσης ότι είναι η δεύτερη επίθεση που δέχεται τα τελευταία χρόνια, με την πρώτη να λαμβάνει χώρα το 2011 κατά τη διάρκεια μαθήματος ελληνικών σε παιδιά.

«Ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα καθώς εκείνη την ώρα το γραφείο ήταν κλειστό, όμως μέχρι και μία ώρα πριν την επίθεση στο γραφείο βρίσκονταν  πρόσφυγες, ανάμεσα τους γυναίκες και παιδιά για να εξυπηρετηθούν.  Οι καταστροφές του χώρου ωστόσο είναι εκτεταμένες», σημειώνει η Κοινότητα.

Από την πλευρά της η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου καταγγέλλει ότι σήμερα, μετά και από απειλές που είχαν πρόσφατα διατυπωθεί τηλεφωνικά, η Κρυπτεία την απείλησε εκ νέου, αυτή τη φορά στο γραφείο της στο κέντρο της Αθήνας.

«Συγκεκριμένα χτύπησαν το κουδούνι της εισόδου της πολυκατοικίας και από το θυροτηλέφωνο δήλωσαν «είμαστε από την Κρυπτεία, ήρθαμε να σας πούμε τα κάλαντα είτε πάνω είτε στο δρόμο, όπου σας πετύχουμε», ρώτησαν αν τους ξέρουμε και σε ερώτηση συνεργάτιδάς μας για το σκοπό της επίσκεψης απάντησαν «να προσέχετε πάρα πολύ». Λίγο μετά, την ώρα που καταθέταμε μήνυση για το περιστατικό ζητώντας από τις αρμόδιες αστυνομικές και δικαστικές αρχές να πράξουν τα αυτονόητα, μάθαμε για τον εμπρησμό στο γραφείο της αφγανικής κοινότητας, με ανάληψη ευθύνης από την ίδια οργάνωση», αναφέρεται στην ανακοίνωση της  Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

«Είναι προφανές, μετά και τα πρόσφατα κρούσματα φασιστικής βίας, ότι απαιτείται από όλους, κοινωνικούς φορείς και όργανα της Πολιτείας, ιδιαίτερη επαγρύπνηση για την αντιμετώπιση αυτής της πραγματικής απειλής κατά της Δημοκρατίας», τονίζεται.

krypteia avganoi


Πηγή: UNFOLLOW

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ