Μητσοτάκης: Να απελευθερωθούν οι 2 Έλληνες στρατιωτικοί

Μητσοτάκης: Να απελευθερωθούν οι 2 Έλληνες στρατιωτικοί

Στο ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές Αδριανούπολης, αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες. «Επιμένω στο ζήτημα της απελευθέρωσης των δυο στρατιωτικών. Ένα ήσσονος σημασίας μεθοριακό επεισόδιο έχει μετατραπεί σε προβληματική κατάσταση μεταξύ των δυο κρατών και θέτει σε κίνδυνο ένα κεκτημένο των τελευταίων δεκαετιών, […]

Στο ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές Αδριανούπολης, αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες.

«Επιμένω στο ζήτημα της απελευθέρωσης των δυο στρατιωτικών. Ένα ήσσονος σημασίας μεθοριακό επεισόδιο έχει μετατραπεί σε προβληματική κατάσταση μεταξύ των δυο κρατών και θέτει σε κίνδυνο ένα κεκτημένο των τελευταίων δεκαετιών, την αμοιβαία προσέγγιση των δυο λαών», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ευχήθηκε στα συμπεράσματα της συνόδου κορυφής να υπάρχει ρητή αναφορά στο ζήτημα, ενώ είπε επιπλέον ότι δεν θα εισέλθει σε οποιαδήποτε συζήτηση περί κυρώσεων στην Τουρκία, τονίζοντας ότι οι διάφορες λύνονται με διάλογο και καλή διάθεση.

«Δεν τίθεται θέμα ακύρωσης ή ματαίωσης της συνόδου της Βάρνας αν δεν απελευθερωθούν οι δυο στρατιωτικοί. Το ζήτημα της ΑΟΖ της Κύπρου αφορά συνολικά την ΕΕ και την ενεργειακή της ασφάλεια. Επιθυμία και ευχή μου είναι να μη δούμε περαιτέρω κλιμάκωση που πιστεύω δεν συμφέρει κανένα»» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Σχολιάζοντας την τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον Βλαντίμιρ Πούτιν ανέφερε: «Δεν έχω να πω κάτι. Ας αποφασίσει η κυβέρνηση αν το ζήτημα είναι διμερές ήσσονος σημασίας ή πρέπει να κινητοποιήσουμε και άλλες δυνάμεις να πιέσουν την Τουρκία».

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, είπε ότι δεν συζητήθηκε καθόλου στη σύνοδο του ΕΛΚ, ενώ τόνισε ότι δεν ξέρει «ποιοι βάζουν το κάρο μπροστά από το άλογο».

Συμπλήρωσε πως «η θέση μας είναι ότι πρέπει να υπάρξει ρητή δέσμευση από τα Σκόπια ότι είναι διατεθειμένα να αλλάξουν το Σύνταγμά τους και να απαλείψουν όλες τις αλυτρωτικές επιδιώξεις» και υπογράμμισε: «Εμείς είμαστε συνεπείς. Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση προσέρχονται χωρίς ξεκάθαρη θέση και χωρίς εθνική γραμμή. Είναι προβληματικό ότι ο κ. Τσίπρας διαπραγματεύεται όχι ως επικεφαλής κυβερνητικής πλειοψηφίας αλλά ως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ».

Μητσοτάκης


Πηγή: UNFOLLOW

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ