Τούρκικο ΥΠΕΞ κατά Μέρκελ: Σύμμαχοί μας βλέπουν το Αφρίν με το βλέμμα των τρομοκρατών

Τούρκικο ΥΠΕΞ κατά Μέρκελ: Σύμμαχοί μας βλέπουν το Αφρίν με το βλέμμα των τρομοκρατών

Οργισμένη ήταν η απάντηση του τουρκικού Yπουργείου Εξωτερικών σε όσα είπε η Άνγκελα Μέρκελ για την εισβολή της Τουρκίας στη συριακή πόλη Αφρίν. Η κυρία Μέρκελ, σε ομιλία της χθες, είχε δηλώσει: «Ανεξάρτητα από τις δικαιολογημένες ανησυχίες της Τουρκίας, είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει στην Αφρίν, όπου χιλιάδες άμαχοι πεθαίνουν ή αναγκάζονται να φύγουν». Στην […]

Οργισμένη ήταν η απάντηση του τουρκικού Yπουργείου Εξωτερικών σε όσα είπε η Άνγκελα Μέρκελ για την εισβολή της Τουρκίας στη συριακή πόλη Αφρίν.

Η κυρία Μέρκελ, σε ομιλία της χθες, είχε δηλώσει: «Ανεξάρτητα από τις δικαιολογημένες ανησυχίες της Τουρκίας, είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει στην Αφρίν, όπου χιλιάδες άμαχοι πεθαίνουν ή αναγκάζονται να φύγουν».

Στην ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ κάνει λόγο για «μαύρη προπαγάνδα» κατά της επιχείρησης «Κλάδος Ελαίας» (η κωδική ονομασία που έχει δώσει η Άγκυρα στις επιχειρήσεις της στη Συρία), μιλά για ατυχή δήλωση της γερμανίδας καγκελάριου και προσθέτει ότι η κυρία Μέρκελ είναι λάθος πληροφορημένη για όσα συμβαίνουν στη Συρία.

Η ανακοίνωση

Η επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» είναι μια επιχείρηση που θέτει προηγούμενο για τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η μάχη κατά της τρομοκρατίας χωρίς να πλήττονται πολίτες. Τα στοιχεία που συγκεντρώνονται στο Αφρίν και ανακοινώνονται συχνά αποκαλύπτουν το μέγεθος και την ανυπόστατη φύση της μαύρης προπαγάνδας κατά της επιχείρισης. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει καμία απειλή για τον λαό του Αφρίν εκτός από τις νάρκες και τα εκρηκτικά του PYD/YPG. Όταν ολοκληρωθεί τάχιστα η εκκαθάριση, η ασφάλεια και η σταθερότητα θα αποκατασταθεί και η ζωή θα επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, θεωρούμε απαράδεκτη την ατυχή δήλωση της γερμανίδας καγκελάριου στην ομιλία της στη γερμανική Βουλή, που βασίστηκε αμιγώς στην παραπληροφόρηση χωρίς να έχει να κάνει κάτι με την πραγματικότητα. Με την επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» η Τουρκία στοχεύει στη διασφάλιση της εθνικής της ασφάλειας μέσα από το δικαίωμα της αυτοπροστασίας αλλά και στη διάσωση του Αφρίν από τους τρομοκράτες προκειμένου να επιστραφεί στους αληθινούς ιδιοκτήτες της.  Παρά το σκεπτικό μάς παραξενεύει ότι ορισμένοι από τους συμμάχους μας συνεχίζουν να εξετάζουν τα γεγονότα μέσα από το πρίσμα τρομοκρατικών οργανώσεων.

Καλούμε τους συμμάχους μας να προσπαθήσουν να εγκαταστήσουν βιώσιμη ειρήνη, ασφάλεια και σταθερότητα στη Συρία σε στενή συνεργασία και συζήτηση με τη χώρα μας, αντί να βάζουν τους εαυτούς τους σε θέση υποστηρικτή των τρομοκρατικών οργανώσεων με το να δίνουν κύρος στις εκστρατείες παραπληροφόρησης κατά της Τουρκίας.

 

MerkelErdo

 


Πηγή: UNFOLLOW

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ