Υπουργείο Παιδείας για ΣτΕ: «Η απόφαση για τα θρησκευτικά ταυτίζεται με απόψεις σκοταδιστικών θεολογικών κύκλων

Υπουργείο Παιδείας για ΣτΕ: «Η απόφαση για τα θρησκευτικά ταυτίζεται με απόψεις σκοταδιστικών θεολογικών κύκλων

Επίθεση του υπουργείου Παιδείας κατά του Συμβουλίου της Επικρατείας, με αφορμή την απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου, το οποίο έκρινε αντισυνταγματικές τις αλλαγές του πρώην υπουργού Νίκου Φίλη στον τρόπο διδασκαλίας του μαθήματος των θρησκευτικών. «Η συγκεκριμένη απόφαση πηγαίνει την εκπαίδευση και την κοινωνία πολλά χρόνια πίσω, καθώς ταυτίζεται και συντάσσεται με απόψεις ακραίων και σκοταδιστικών […]

Επίθεση του υπουργείου Παιδείας κατά του Συμβουλίου της Επικρατείας, με αφορμή την απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου, το οποίο έκρινε αντισυνταγματικές τις αλλαγές του πρώην υπουργού Νίκου Φίλη στον τρόπο διδασκαλίας του μαθήματος των θρησκευτικών.

«Η συγκεκριμένη απόφαση πηγαίνει την εκπαίδευση και την κοινωνία πολλά χρόνια πίσω, καθώς ταυτίζεται και συντάσσεται με απόψεις ακραίων και σκοταδιστικών θεολογικών κύκλων», αναφέρει το υπουργείο.

Σημειώνει ότι πληροφορήθηκε «από επιλεκτικές διαρροές» την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ για τη διδασκαλία του μαθήματος των θρησκευτικών στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο.

Τονίζει επίσης ότι «σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις, οι οποίες ωστόσο και αυτές κρίνονται ως προς τα αποτελέσματά τους και ως προς το σκεπτικό τους».

Το υπουργείο δηλώνει αποφασισμένο να συνεχίσει «το έργο της ανανέωσης, του πλουραλισμού και του εκδημοκρατισμού των προγραμμάτων σπουδών και των διδακτικών υλικών όλων των βαθμίδων».

Σημειώνει επίσης ότι η νέα διδασκαλία του μαθήματος των θρησκευτικών «έχει ενσωματωθεί πλήρως και έχει γίνει απολύτως αποδεκτή από εκπαιδευτικούς και μαθητές, γιατί αποτελούσε ώριμο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας».

ΣτΕ

 


Πηγή: UNFOLLOW

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ