Στο δικαστήριο οδηγήθηκαν οι δύο έλληνες στρατιωτικοί

Στο δικαστήριο οδηγήθηκαν οι δύο έλληνες στρατιωτικοί

Στην αίθουσα του δικαστηρίου οδηγήθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο έλληνες στρατιωτικοί που παραμένουν προφυλακισμένοι στις φυλακές της Αδριανούπολης εν αναμονή της δίκης τους. Προς το παρόν, δεν έχει διευκρινιστεί από κάποια αξιόπιστη πηγή ο λόγος. Οι δύο Έλληνες συνελήφθησαν από τις τουρκικές αρχές την 1 Μαρτίου στην περιοχή Καστανιών στον Έβρο. Αργότερα σήμερα το […]

Στην αίθουσα του δικαστηρίου οδηγήθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο έλληνες στρατιωτικοί που παραμένουν προφυλακισμένοι στις φυλακές της Αδριανούπολης εν αναμονή της δίκης τους. Προς το παρόν, δεν έχει διευκρινιστεί από κάποια αξιόπιστη πηγή ο λόγος.

Οι δύο Έλληνες συνελήφθησαν από τις τουρκικές αρχές την 1 Μαρτίου στην περιοχή Καστανιών στον Έβρο.

Αργότερα σήμερα το απόγευμα, θα συναντηθούν στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος, προκειμένου να συζητήσουν τις επόμενες κινήσεις της χώρας για να δοθεί λύση στο ζήτημα των ελλήνων στρατιωτικών και να επιστρέψουν άμεσα στην Ελλάδα.

Νωρίτερα, τοποθετήθηκε με δηλώσεις του για το θέμα των δύο στρατιωτικών ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος ανέφερε ότι «οι ΗΠΑ είναι πλήρως προσηλωμένες στο θέμα των δύο στρατιωτικών, είμαστε πολύ υποστηρικτικοί στην προσέγγιση που έχει η κυβέρνηση Τσίπρα για την διατήρηση της επικοινωνίας με την Τουρκία και ελπίζουμε ότι το θέμα αυτό θα επιλυθεί ταχέως».

Παράλληλα, όπως αποκάλυψε χθες ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς, στην υπόθεση των «δύο» έχει εμπλακεί και η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, η οποία έχει ήδη συνομιλήσει με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν για το θέμα.

«Οι Ευρωπαίοι εταίροι δείχνουν την αλληλεγγύη τους και τη συμπαράστασή τους. Ήδη η καγκελάριος Μέρκελ είχε παρέμβει στον ίδιο τον κ. Ερντογάν. Ελπίζω και θέλω να πιστεύω ότι θα έχει μια θετική εξέλιξη, με την έννοια ότι η Τουρκία δεν θα επιδιώξει και δεν θα συνεχίσει ένα καθημερινό γεγονός που γινόταν στα σύνορα ανάμεσα στα δύο κράτη να το αξιοποιεί ως όπλο μακροχρόνια», δήλωσε μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. ο κ. Κοτζιάς.

synora-evros-1


Πηγή: UNFOLLOW

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ