Ζάεφ: Μπορούμε να έχουμε λύσει το θέμα του ονόματος μέχρι το τέλος Μαρτίου

Ζάεφ: Μπορούμε να έχουμε λύσει το θέμα του ονόματος μέχρι το τέλος Μαρτίου

  Την αισιοδοξία του για την δυνατότητα να έχει λυθεί το θέμα του ονόματος μέχρι το τέλος Μαρτίου εξέφρασε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα Balkan Insight. «Θα είναι μία καλή έκβαση να έχει λυθεί το θέμα μέχρι τον Ιούνιο, διότι αυτό θα ενθαρρύνει τις Βρυξέλλες να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις […]

 

Την αισιοδοξία του για την δυνατότητα να έχει λυθεί το θέμα του ονόματος μέχρι το τέλος Μαρτίου εξέφρασε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα Balkan Insight.

«Θα είναι μία καλή έκβαση να έχει λυθεί το θέμα μέχρι τον Ιούνιο, διότι αυτό θα ενθαρρύνει τις Βρυξέλλες να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις για την ένταξή μας στην ΕΕ. Ανησυχώ ότι κάθε μήνας που περνάει χωρίς λύση δεν είναι προς το συμφέρον μας», τόνισε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ.

Ωστόσο, δηλώνει πεπεισμένος ότι αν όλες οι πλευρές κάνουν εξαιρετικές προσπάθειες, η λύση θα έρθει συντομότερα.

«Ευχή μου και φιλοδοξία μου, όπως και του καθενός εξ ημών που συμμετέχουμε στη διαδικασία είναι να καταλήξουμε σε μία λύση για το όνομα μέχρι το τέλος Μαρτίου.  Η οποιαδήποτε καθυστέρηση δεν θα βοηθήσει, διότι  υπάρχουν πάντα ανταγωνιστικές δυνάμεις που είναι ενάντια σε αυτό», σημείωσε.

Αναφερόμενος στην ελληνική πλευρά, τόνισε ότι είναι πεπεισμένος για τις καλές προθέσεις της Αθήνας.

«Είμαι πεπεισμένος ότι πάνω από όλα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θέλει πραγματικά να βρεθεί μία λύση. Βλέπω ότι ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, κάνει επίσης προσπάθειες», σημείωσε ο Ζάεφ.

«Διατηρώ το ίδιο αίσθημα που με καθοδηγούσε από την αρχή, δηλαδή ότι μια λύση είναι εφικτή. Την ίδια στιγμή όμως, παραμένουμε πεπεισμένοι ότι η λύση πρέπει να προστατεύει την ταυτότητα και την αξιοπρέπεια και των δύο πλευρών», υπογράμμισε.

pgdm


Πηγή: UNFOLLOW

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ