Tσίπρας: Θα αποδοθεί δικαιοσύνη «θέλουν δε θέλουν»

Tσίπρας: Θα αποδοθεί δικαιοσύνη «θέλουν δε θέλουν»

«Ποτέ άλλοτε σκάνδαλα με πολιτικές προεκτάσεις δεν έμειναν ορφανά πολιτικής ευθύνης», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας. «Αυτό έπραξε με παρρησία ο Ανδρέας Παπανδρέου για το σκάνδαλο Κοσκωτά και το ίδιο ο Κώστας Καραμανλής για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Δεν έκαναν μηνύσεις στη δικαιοσύνη ή στους πολιτικούς αντιπάλους τους», ανέφερε ο πρωθυπουργός στη Βουλή στη συζήτηση για […]

«Ποτέ άλλοτε σκάνδαλα με πολιτικές προεκτάσεις δεν έμειναν ορφανά πολιτικής ευθύνης», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Αυτό έπραξε με παρρησία ο Ανδρέας Παπανδρέου για το σκάνδαλο Κοσκωτά και το ίδιο ο Κώστας Καραμανλής για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Δεν έκαναν μηνύσεις στη δικαιοσύνη ή στους πολιτικούς αντιπάλους τους», ανέφερε ο πρωθυπουργός στη Βουλή στη συζήτηση για σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής για την υπόθεση της Novartis.

«Υπάρχει σκάνδαλο Novartis, είπε ο κ. Μητσοτάκης. Αφού λοιπόν υπάρχει ένα ερώτημα έχω. Πώς έγινε αυτό το σκάνδαλο. Φύτρωσε; Ήταν ένα φυσικό φαινόμενο; Ποιοι έφταιξαν γι’αυτό το σκάνδαλο;», διερωτήθηκε.

«Όσοι κυβερνούσατε όλα αυτά τα χρόνια, δεν παίρνατε τίποτα χαμπάρι για αυτό το σκάνδαλο; Δεν μιλάμε εδώ για μικροποσά. Μιλάμε για ποσά που επηρέασαν ευθέως τη δημοσιονομική πορεία της χώρας», συνέχισε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «πρωτοφανή επίθεση κατατρομοκράτησης, εκφοβισμού και λυσσαλέας παρέμβασης στο έργο των εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών», καθώς και για προσβολή των θεσμών και της Δημοκρατίας, ενώ τόνισε ότι η υπόθεση θα προχωρήσει και θα αποδοθεί δικαιοσύνη «θέλουν δε θέλουν».

«Αντί με θάρρος να αναλάβετε την πολιτική ευθύνη που σας αναλογεί έχετε εξαπολύσει μία επίθεση κατατρομοκράτησης», τόνισε.  Σχολιάζοντας την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ανέφερε ότι «είπε πάνω από 20 φορές θα λογοδοτήσετε. Θα έφτιαξε πάνω από δέκα ειδικά δικαστήρια για εμένα. Ούτε ο Ρωχάμης δεν είχε τόσες κατηγορίες».

«Αποδεικνύεται πως δεν τα φάγαμε μαζί. Τα έφαγε μια οικονομική, κοινωνική-πολιτική ελίτ που έστησε επί δεκαετίες τα δίκτυα της εξουσίας της και παραθεσμικούς μηχανισμούς επιρροής και εκβιασμών. Τα ονοματεπώνυμα της, θα τα βρείτε στις χρυσές λίστες των φορολογικών παραδείσων», είπε ο κ. Τσίπρας.

tsipras-38


Πηγή: UNFOLLOW

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ