Γεννηματά: Θέτετε σε κίνδυνο την ίδια τη Δημοκρατία

Γεννηματά: Θέτετε σε κίνδυνο την ίδια τη Δημοκρατία

«Ποτέ δεν αρνηθήκαμε την έρευνα αλλά με τη Δικαιοσύνη ανεπηρέαστη, χωρίς παρακρατικές μεθόδους και συνεργασία με τον κίτρινο Τύπο», δήλωσε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για συγκρότηση προκαταρκτικής επιτροπής για την υπόθεση της Novartis.   Επανέλαβε  ότι το κόμμα της λέει «ναι» στη σύσταση μιας επιτροπής με πλήρη […]

«Ποτέ δεν αρνηθήκαμε την έρευνα αλλά με τη Δικαιοσύνη ανεπηρέαστη, χωρίς παρακρατικές μεθόδους και συνεργασία με τον κίτρινο Τύπο», δήλωσε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για συγκρότηση προκαταρκτικής επιτροπής για την υπόθεση της Novartis.  

Επανέλαβε  ότι το κόμμα της λέει «ναι» στη σύσταση μιας επιτροπής με πλήρη ανακριτικά καθήκοντα που θα έχει τη δυνατότητα να διερευνήσει σε βάθος την υπόθεση για όλους και για όλα.

«Το δικό μας «ναι» προϋποθέτει πως οι δήθεν προστατευόμενοι μάρτυρες θα έρθουν και θα καταθέσουν στην Επιτροπή της Βουλής και μάλιστα σε αντιπαράσταση με τα αναφερόμενα από αυτούς πρόσωπα», πρόσθεσε και τόνισε: «Οι βουλευτές – ανακριτές θα ενημερωθούν για το σύνολο της αλληλογραφίας και των επαφών μεταξύ των ελληνικών αρχών και των αμερικανικών υπηρεσιών».

«Για τους ίδιους ακριβώς λόγους λέμε όχι σε μια διαδικασία express που θα αποκρύψει την ουσία της υπόθεσης, επειδή “δεν βγαίνει τίποτε” εις βάρος των πολιτικών αντιπάλων των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, όχι στον βιασμό του τεκμηρίου αθωότητας των αναφερόμενων προσώπων, για την εξυπηρέτηση του προσχεδιασμένου πογκρόμ εις βάρος τους. Λέμε όχι σε fast track κοινοβουλευτικά δικαστήρια, χωρίς αντικείμενο, απλώς για την δημιουργία εντυπώσεων», συμπλήρωσε.

Κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι στρέφει τη ματιά του μόνο σε πολιτικά οφέλη. «Γι’ αυτό εξαιρέσατε από τον έλεγχο θρασύτατα τους δικούς σας υπουργούς και τη δική σας περίοδο», συμπλήρωσε.

«Υπάρχει τελικά προστατευόμενη περίοδος, προστατευόμενος πρωθυπουργός και προστατευόμενοι υπουργοί», συμπλήρωσε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

«Θέτετε σε κίνδυνο την ίδια τη Δημοκρατία», τόνισε και εξέφρασε την εκτίμηση ότι, μόνη κερδισμένη από το κλίμα που έχει δημιουργηθεί, είναι η ακροδεξιά.

Η κ. Γεννηματά κατέθεσε τρεις προτάσεις της παράταξής της:

-Να αναληφθούν όλες οι νομικές ενέργειες σε βάρος της εταιρείας ώστε να εξασφαλιστεί η αποζημίωση του Δημόσιου

-Η Επιτροπή Ανταγωνισμού να εξετάσει την ομαλή λειτουργία του ανταγωνισμού στην ελληνική αγορά φαρμάκου και να υποδείξει τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν από την Πολιτεία

-Τη συγκρότηση κοινοβουλευτικής επιτροπής που θα εξετάσει την αγορά φαρμάκου και τη φαρμακευτική δαπάνη στην Ελλάδα από σήμερα και για την επόμενη δεκαετία

Η κ. Γεννηματά αναφέρθηκε και στην οικονομία σημειώνοντας πως «τελειώνει το μνημόνιο για τους εταίρους μας, όχι για εμάς». «Έχετε δεσμευθεί προκαταβολικά. Τώρα διαπραγματεύεστε απλώς το είδος της επιτροπείας», πρόσθεσε.

se-exelixi-i-katametrisi-psifon-sto-pasok-proigeitai-i-fofi-gennimata


Πηγή: UNFOLLOW

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ