Γιλντιρίμ: Προκληθήκαμε και απαντήσαμε – Δεν αρκεί μόνο η Τουρκία να είναι προσεκτική

Γιλντιρίμ: Προκληθήκαμε και απαντήσαμε – Δεν αρκεί μόνο η Τουρκία να είναι προσεκτική

Με νέες δηλώσεις ο τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ αποκάλυψε κάποια σημεία από τη συζήτηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα λίγες ώρες μετά την κρίση στα Ίμια. Η δική του εκδοχή και ερμηνεία σχετικά με την κρίση στις βραχονησίδες ήταν ότι «Προκληθήκαμε και απαντήσαμε». Σύμφωνα με τον Γιλντιρίμ, με τον Αλέξη Τσίπρα συμφώνησαν να έχουν […]

Με νέες δηλώσεις ο τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ αποκάλυψε κάποια σημεία από τη συζήτηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα λίγες ώρες μετά την κρίση στα Ίμια.

Η δική του εκδοχή και ερμηνεία σχετικά με την κρίση στις βραχονησίδες ήταν ότι «Προκληθήκαμε και απαντήσαμε».

Σύμφωνα με τον Γιλντιρίμ, με τον Αλέξη Τσίπρα συμφώνησαν να έχουν ανοιχτή τηλεφωνική επικοινωνία προκειμένου να αποφευχθεί η κλιμάκωση της έντασης στα Ίμια, ενώ πρόσθεσε ότι έχει προγραμματιστεί συνάντηση των αρχηγών ΓΕΕΘΑ των δύο χωρών στην επερχόμενη σύσκεψη του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Ο τούρκος πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη ότι οι δύο χώρες θα πρέπει να αποφεύγουν τις προκλητικές ενέργειες, καθώς επισήμανε ότι «ο κίνδυνος μιας έντασης ή σύγκρουσης δεν είναι μονομερής· πρέπει να προσέχει και η άλλη πλευρά και η Ελλάδα θα πρέπει να απέχει από το πεδίο των συγκρούσεων. Δεν αρκεί μόνο η Τουρκία να είναι προσεκτική».

Σε κάθε περίπτωση, το σχόλιό του «να απέχει η Ελλάδα, από το πεδίο των συγκρούσεων» προκαλεί πολλά ερωτήματα. Ο Γιλντιρίμ μιλώντας σε τούρκους δημοσιογράφους είπε ακόμα ότι το Αιγαίο πρέπει να είναι μια «θάλασσα φιλίας» ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία και ότι τις δυο χώρες τις ενώνουν περισσότερα από όσα τις χωρίζουν. «Μπορούμε να λύσουμε όλα μας τα προβλήματα μόνο με τον διάλογο», υποστήριξε.

Παρατηρείται, πάντως, μια προσπάθεια του τούρκου πρωθυπουργού να ρίξει τους τόνους και να μειώσει την ένταση σε σχέση με τις δηλώσεις Ερντογάν και την ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, η οποία χθες ανέφερε ότι τα Ίμια είναι τουρκικά.


Πηγή: UNFOLLOW

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ