Υπόθεση Novartis: Ξέπλυμα ερευνά η Εισαγγελία Διαφθοράς

Υπόθεση Novartis: Ξέπλυμα ερευνά η Εισαγγελία Διαφθοράς

Ίχνη του πολιτικού χρήματος που φέρεται να έφευγε από τα ταμεία της Novartis με πιθανούς αποδέκτες πολιτικά πρόσωπα αναζητά η Εισαγγελία Διαφθοράς,στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση η οποία συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς.   Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Εισαγγελείς Διαφθοράς, έχουν βάλει στο στόχαστρό λογαριασμούς, συμβούλους και συνεργάτες πολιτικών, για εταιρείες τις οποίες οι […]

Ίχνη του πολιτικού χρήματος που φέρεται να έφευγε από τα ταμεία της Novartis με πιθανούς αποδέκτες πολιτικά πρόσωπα αναζητά η Εισαγγελία Διαφθοράς,στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση η οποία συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Εισαγγελείς Διαφθοράς, έχουν βάλει στο στόχαστρό λογαριασμούς, συμβούλους και συνεργάτες πολιτικών, για εταιρείες τις οποίες οι αμερικανικές αρχές έχουν εντοπίσει ως οχήματα παράνομων πληρωμών και σε άλλα φυσικά πρόσωπα, όπως πρώην γενικοί γραμματείς και πρωτίστως μετέχοντες στις Επιτροπές που καθόριζαν τις τιμές των φαρμάκων.

Πάντως δεν έχουν εντοπιστεί χρήματα που να συνδέονται με πολιτικό πρόσωπα σύμφωνα με δικαστική πηγή, η οποία παράλληλα διαψεύδει ότι οι ελληνικές αρχές έχουν στα χέρια του ηχητικά ντοκουμέντα ή video από τα οποία προκύπτει χρηματισμός πολιτικού.

Η Εισαγγελία Διαφθοράς έχει ζητήσει συνδρομή από Ελβετία και Κύπρο για άνοιγμα λογαριασμών εταιρειών, φυσικών προσώπων και συνεργατών πρώην υπουργών.

Σύμφωνα με πληροφορίες,στη δικογραφία που ήρθε στη Βουλή υπάρχουν έγγραφα για κυβερνητικές ενέργειες ή αποφάσεις που συμπίπτουν χρονικά με τα όσα αναφέρονται από τους προστατευόμενους μάρτυρες. Δικαστικές πηγές αναφέρουν επίσης ότι, πριν από την εξέτασή τους, οι προστατευόμενοι μάρτυρες είχαν περάσει ακόμα και από ψυχολογικά τεστ.

Οι έρευνες για την υπόθεση της Novartis σε πολλές πτυχές τους φαίνεται να αφορούν τα ίδια πρόσωπα με την έρευνα του ΚΕΕΛΠΝΟ. Στοιχεία από την υπόθεση φθάνουν και ερευνώνται σε άλλες υποθέσεις όπως η λίστα Λαγκάρντ και τα Panama Papers.

novartis


Πηγή: UNFOLLOW

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ