Αισιόδοξος ο Μάθιου Νίμιτς για το θέμα της ΠΓΔΜ

Αισιόδοξος ο Μάθιου Νίμιτς για το θέμα της ΠΓΔΜ

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση στη Νέα Υόρκη του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς με τους διαπραγματευτές της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, πρέσβεις Αδαμάντιο Βασιλάκη και Βάσκο Ναουμόφσκι, για το όνομα της FYROM. Την αισιοδοξία του ότι η διαδικασία πηγαίνει προς θετική κατεύθυνση, εξέφρασε ο Νίμιτς ο οποίος παρουσίασε τις προτάσεις του και στις δύο πλευρές […]

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση στη Νέα Υόρκη του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς με τους διαπραγματευτές της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, πρέσβεις Αδαμάντιο Βασιλάκη και Βάσκο Ναουμόφσκι, για το όνομα της FYROM.

Την αισιοδοξία του ότι η διαδικασία πηγαίνει προς θετική κατεύθυνση, εξέφρασε ο Νίμιτς ο οποίος παρουσίασε τις προτάσεις του και στις δύο πλευρές για να τις μεταφέρουν στις κυβερνήσεις τους και να τις μελετήσουν.

To ΝΑΤΟ θα προσκαλέσει την ΠΓΔΜ να ενταχθεί στους κόλπους του, εφόσον επιτευχθεί αμοιβαίως αποδεκτή λύση στο θέμα του ονόματος, σημείωσε ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ.

Απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο η ΠΓΔΜ να λάβει πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ στη Σύνοδο Κορυφής του Ιουλίου στις Βρυξέλλες, χωρίς επίλυση του ζητήματος της ονομασίας.

«Η θέση του ΝΑΤΟ παραμένει αμετάβλητη. Όλες οι αποφάσεις του λαμβάνονται στη βάση της συναίνεσης μεταξύ των κρατών-μελών του», σημείωσε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ.

νιμιτς


Πηγή: UNFOLLOW

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ