Κατά του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα ηλεκτρονικά τσιγάρα η Κομισιόν

Κατά του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα ηλεκτρονικά τσιγάρα η Κομισιόν

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να μην προτείνει την εναρμονισμένη προσέγγιση για τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα ηλεκτρονικά τσιγάρα και άλλα καπνικά προϊόντα έως ότου υπάρξουν περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με αυτά, ενώ ταυτόχρονα θα επανεξετάσει το συγκεκριμένο ζήτημα στην επόμενη τακτική έκθεση αναφορικά με τη φορολόγηση του καπνού, η οποία αναμένεται να εκδοθεί εντός του 2019, […]

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να μην προτείνει την εναρμονισμένη προσέγγιση για τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα ηλεκτρονικά τσιγάρα και άλλα καπνικά προϊόντα έως ότου υπάρξουν περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με αυτά, ενώ ταυτόχρονα θα επανεξετάσει το συγκεκριμένο ζήτημα στην επόμενη τακτική έκθεση αναφορικά με τη φορολόγηση του καπνού, η οποία αναμένεται να εκδοθεί εντός του 2019, αναφέρει δημοσίευμα της Euractiv.

Σήμερα, τα ηλεκτρονικά τσιγάρα και άλλα καινοτόμα προϊόντα καπνού δεν καλύπτονται από την οδηγία και τα κράτη-μέλη ζήτησαν από την Επιτροπή να διενεργήσει μελέτη, προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα επιβολής ειδικού φόρου κατανάλωσης. Σύμφωνα με την Επιτροπή, όμως, λόγω έλλειψης επαρκών πληροφοριών, δεν πρέπει να επιβληθεί ειδικός φόρος κατανάλωσης, ούτε στα ηλεκτρονικά τσιγάρα, ούτε στα νέα προϊόντα καπνού.

Όσον αφορά τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, η Επιτροπή τόνισε ότι το εύρος των διαθέσιμων πληροφοριών ήταν ιδιαίτερα περιορισμένο και ως εκ τούτου ήταν δύσκολο να υπάρξουν προβλέψεις για την μελλοντική εξέλιξη της αγοράς. Η Κομισιόν επεσήμανε επίσης ότι υπήρχαν διάφορες απόψεις σχετικά με τις επιπτώσεις των ηλεκτρονικών τσιγάρων στην υγεία, καθώς και την κατάλληλη φορολογική μεταχείρισή τους. «Από την άποψη της υγείας, πρέπει να υιοθετηθεί μια προσεκτική προσέγγιση για μια πιθανή εναρμονισμένη φορολόγηση των ηλεκτρονικών τσιγάρων», τονίζει η έκθεση της Επιτροπής.

EU_Commission_header


Πηγή: UNFOLLOW

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ