Ο Σαββίδης και η φίμωση των ρεπόρτερ του ΠΑΟΚ

Ο Σαββίδης και η φίμωση των ρεπόρτερ του ΠΑΟΚ

Το «ανοσοποιητικό σύστημα» του Ιβάν, τα ελεγχόμενα ΜΜΕ της λογοκρισίας, οι «φωνές» σαν χορωδία, το «πετάμε χαρταετό» για την αντίδραση των οργανωμένων οπαδών και η κορυφή.

Μια από τις επιτυχίες (;) του Ιβάν Σαββίδη στα πέντε χρόνια του ως μεγάλος… τιμονιέρης του ΠΑΟΚ, είναι ότι κατόρθωσε να «φιμώσει» τη μεγαλύτερη μερίδα του ρεπορτάζ του Δικεφάλου. Κάποιος μπορεί να πει ότι το «περιχαράκωσε», κάποιος άλλος μπορεί να πει ότι απλώς το κατευθύνει. Αναλόγως με την οπτική του καθενός.

Τον βοήθησαν κι οι συγκυρίες βέβαια, καθώς τα περισσότερα Μέσα Ενημέρωσης της πόλης βάρεσαν διάλυση τα τελευταία χρόνια έχοντας συμπαρασυρθεί και αυτά από την (ηθική και οικονομική) κρίση που ισοπέδωσε τον χώρο της ενημέρωσης, αλλά και από το γεγονός ότι εν τέλει κατάφερε να μπει δυναμικά και ο ίδιος στο γκρουπ των επιχειρηματιών και παραγόντων που ελέγχουν κάποια σημαντικά μέσα ενημέρωσης. Άλλωστε το είχε πει ο Σαββίδης στη συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα», όπου μεταξύ άλλων σημείωσε ότι «αν δεν έχεις σχέση με media, δεν μπορείς να ασχοληθείς με μεγάλες επιχειρήσεις. Επειδή σε πατάνε όπως θέλουνε. Και υπάρχει μόνο μία λύση. Να αποκτήσεις ένα ανοσοποιητικό σύστημα».

Αυτό (που θα ήθελε να λειτουργεί ως) το «ανοσοποιητικό σύστημα» το απέκτησε τελικά ο Ιβάν Σαββίδης. Ελέγχοντας μια σειρά από Μέσα Ενημέρωσης «έστρεψε» την κάνουλα της ενημέρωσης προς τα εκεί που ήθελε, με αποτέλεσμα να ακούγονται οι ίδιες «φωνές» σαν χορωδία. Ακόμη και η… σιωπή όταν «πρέπει» και «βολεύει» τον… μεγάλο τιμονιέρη.

Σιωπή όπως η πρόσφατη εκκωφαντική μάλιστα, που ακολούθησε τη νέα γκέλα του Δικέφαλου, αυτή τη φορά με αντίπαλο τον αποδεκατισμένο και γεμάτο εσωτερικά προβλήματα Πανιώνιο. Γκέλα που γκρέμισε τον ΠΑΟΚ από την κορυφή όπου συγκατοικούσε με την ΑΕΚ, στην τρίτη θέση βλέποντας ήδη και την πλάτη του Ολυμπιακού.

Αν ανατρέξει κανείς στις αντίστοιχες εποχές αγωνιστικών κρίσεων των τελευταίων χρόνων στον ΠΑΟΚ θα διαπιστώσει ότι ιδιαίτερα μετά από τέτοια «κομβικά» ματς, που συνοδεύονται από ηχηρή αντίδραση του κόσμου του Δικεφάλου (το «βαριά, βαριά, του ΠΑΟΚ η φανέλα, όποιος δε μπορεί να πάει στα μπουρδέλα» ακούστηκε μετά τη λήξη του αγώνα της Νέας Σμύρνης), τα δημοσιογραφικά γραφεία της Θεσσαλονίκης έπαιρναν φωτιά και δεν προλάβαινες να διαβάσεις σε έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, να ακούς στα ραδιόφωνα και να βλέπεις στα τηλεοπτικά κανάλια λεπτομερή και «ζουμερά» ρεπορτάζ.

Αυτή τη φορά τίποτα. Οι φίλοι του ΠΑΟΚ έμειναν «στεγνοί» από τη… δόση τους. Σα να μη συνέβη τίποτα. Ρεπό η ομάδα; Ρεπό κι η δημοσιογραφία. Στη Ρωσία ο Σαββίδης (μπαμπάς και υιός instagramer); Ησυχία.

Εκτός από τους «επίλεκτους» και «εκλεκτούς» δημοσιογράφους που απαρτίζουν τη «στρογγυλή τράπεζα» του ασπρόμαυρου ρεπορτάζ, υπάρχουν και οι κανονικοί. Εκείνοι που παλεύουν να βρουν άκρη, αλλά πλέον πέφτουν σε τοίχους. Ο Σαββίδης κατάφερε το ακατόρθωτο, να βάλει κάποια «στεγανά» στην άλλοτε διάτρητη Τούμπα.

Βέβαια, οι κεραίες μας έπιασαν τα κορυφαία στελέχη της ΠΑΕ μετά τον αγώνα της Νέας Σμύρνης στα πρόθυρα νευρικού κλονισμού, καθώς ήδη είχαν ξεκινήσει τα τηλέφωνα από Ρωσία. Και το κλίμα μόνο καλό δεν ήταν, παρά τις εξηγήσεις που επιχείρησαν να δώσουν στον μεγαλομέτοχο. Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμη και ο «αγαπημένος» των δημοσιογράφων του ΠΑΟΚ Μάκης Γκαγκάτσης, που παρουσιάζεται ως ανερχόμενο στέλεχος, βρέθηκε στο επίκεντρο της κριτικής του έξαλλου αφεντικού του ΠΑΟΚ.

Τη Δευτέρα της «δημοσιογραφικής σιωπής» η κατάσταση ήταν ακόμη χειρότερη, καθώς στο… απόσπασμα στήθηκαν και οι ποδοσφαιριστές. Συνήθως ο Σαββίδης προτού στείλει τους προπονητές που θεωρεί ότι δεν μπορούν να προσφέρουν, έπαιρνε και τη γνώμη των παικτών του, αφού προηγουμένως φυσικά έθετε και τους ίδιους προ των ευθυνών τους. Αλλά κάθε ιδιοκτήτης ποδοσφαιρικής ομάδας ξέρει ότι είναι πιο εύκολο και πιο οικονομικό να διώξεις έναν προπονητή, παρά μια εντεκάδα ποδοσφαιριστών. Ασχετα αν ο Σαββίδης ακόμη πληρώνει τον πρώτο προπονητή που βρήκε στην Τούμπα, τον Γιώργο Δώνη…

Τη στιγμή λοιπόν που η επικοινωνιακή τακτική του ΠΑΟΚ είναι «πετάμε χαρταετό», οι οργανωμένοι του ΠΑΟΚ με ανακοίνωσή τους δείχνουν ότι η κατάσταση μόνο ήρεμη και υπό έλεγχο δεν είναι.

Η Θύρα 4 δεν κρύφτηκε, σε αντίθεση με τους διοικούντες την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, οι οποίοι πάντως μάλλον «βολεύονται» από τη συγκεκριμένη ανακοίνωση, σε περίπτωση που χρειαστεί να πληρώσει κάποιος το μάρμαρο.

Από τη στιγμή που ο Μίχελ (ποιος;) τελεί υπό παραίτηση εδώ και δύο μήνες, ο πρώτος υποψήφιος είναι ο Λουτσέσκου. Σε περίπτωση αποτυχίας του ΠΑΟΚ το Σάββατο στα Πηγάδια απέναντι στην Ξάνθη, είναι πιθανό ο Ρουμάνος να γίνει ο πρώτος προπονητής του ΠΑΟΚ που θα τον έχει διώξει ο κόσμος χωρίς να έχει δώσει η ομάδα του ούτε ένα παιχνίδι πρωταθλήματος μπροστά στο κοινό της! Και θα έχει προλάβει και την παρέλαση…

Ετσι ίσως καταλάβει και ο Σαββίδης ότι «ανοσοποιητικό σύστημα» δεν φτιάχνεις με ελεγχόμενα Μέσα Ενημέρωσης τα οποία θα λογοκρίνουν ακόμη και ανακοινώσεις, αλλά με Ο-ΜΑ-ΔΑ. Ομάδα από την κορυφή ως τη βάση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ