ΕΠΟ : Οι γκάφες του Γραμμένου και η (δική του) νομιμότητα

ΕΠΟ : Οι γκάφες του Γραμμένου και η (δική του) νομιμότητα

Η ανικανότητα της ΕΠΟ πρωτοφανής αλλά και... προφανής! Σε άλλα νέα, αύριο ξημερώνει Τρίτη

Μερικές ασκήσεις λογικής. Ας δούμε μια σειρά από δεδομένα που δε σηκώνουν αμφισβήτηση.

1. Στις 30 Ιουλίου 2017 τροποποιήθηκε ο πειθαρχικός κώδικας της ΕΠΟ, όπου τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής «ξέχασαν» μια σειρά από σοβαρές ποινές για σειρά από σοβαρά παραπτώματα βίας στα γήπεδα.

2. Το πρωτάθλημα άρχισε στις 19 Αυγούστου 2017.

3. Τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής καταλαβαίνουν τη «γκάφα» τους και προχωρούν σε νέες τροποποιήσεις του πειθαρχικού κώδικα στις 24 Αυγούστου 2017.

4. Παράλληλα είναι γνωστό ότι το καταστατικό της ΕΠΟ αναφέρει ότι «Τυχόν τροποποιήσεις ισχύουν, επί ποινή εκπτώσεως των μελών της Ε.Ε., από την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Κατ’ εξαίρεση, τροποποιήσεις αναγκαστικού χαρακτήρα που αφορούν αποφάσεις των FIFA/UEFA ισχύουν από την οριζόμενη από αυτές ημερομηνία θέσης σε ισχύ».

5. Τρεις μήνες αργότερα, στα μέσα Νοεμβρίου, ο ορισμένος από την ΕΠΟ πρωτοδίκης κ. Σπυρίδωνας Ν. Καποδίστριας στο πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο της Σούπερ Λίγκας εξετάζοντας την υπόθεση των επεισοδίων που έλαβαν χώρα στο ματς ΑΕΚ – ΠΑΟΚ ουσιαστικά «αθώωσε» την κιτρινόμαυρη ΠΑΕ κάνοντας λόγο στο σκεπτικό του ότι δε δύναται να εφαρμόσει τον τροποποιημένο πειθαρχικό κώδικα της ΕΠΟ, καθώς αυτός αναθεωρήθηκε μετά την έναρξη του πρωταθλήματος.

6. Αρκετά μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων και το www.to10.gr ανέδειξαν το θέμα που προέκυψε από την απόφαση του Πρωτοδίκη κ. Καποδίστρια, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι εκτός από «πρωτάθλημα χωρίς ποινές» κινδυνεύουν με έκπτωση τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ.

7. Η ΕΠΟ εξέδωσε ανακοίνωση αναφερόμενη σε «ανυπόστατα δημοσιεύματα» υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει θέμα έκπτωσης των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της, στην οποία σημειωτέο ανήκει και ο πρόεδρός της Βαγγέλης Γραμμένος.

8. Στην ίδια ανακοίνωση, εκτός από το να καθησυχάσουν όσους τους στήριξαν ότι δεν πρόκειται να χάσουν από τώρα τη θεσούλα τους, τα επικοινωνιακά τζιμάνια της ΕΠΟ αναφέρουν ότι υπάρχει επίσημη έγκριση της FIFA για τις αλλαγές στον πειθαρχικό κώδικα.

Και κάπου εδώ, προκύπτει μια σειρά από νέα ζητήματα, πέρα από την πρωτοφανή ανικανότητα της νέας διοίκησης της ΕΠΟ. Μιας διοίκησης που ακόμη δεν πρόλαβε να κάτσει στην καρέκλα της εξουσίας και ήδη απειλείται με έκπτωση! Μιας διοίκησης που δείχνει ήδη να βρίσκεται σε πανικό εκδίδοντας ανακοίνωση όπου αναφέρεται σε «ανυπόστατα δημοσιεύματα»!

Ίσως θα έπρεπε να εκδώσει ανακοίνωση εναντίον του Πρωτοδίκη κ. Καποδίστρια, στην απόφαση του ανέδειξε ακόμη μια πτυχή της ανικανότητας της νέας διοίκησης του Βαγγέλη Γραμμένου.

Το καλύτερο που θα είχε να κάνει πάντως, η διοίκηση της ΕΠΟ είναι να αποστείλει άμεσα τη σχετική «επίσημη έγκριση της FIFA». Τουλάχιστον ας τη στείλει προς τους δικαστές, για να ξέρουν οι άνθρωποι βάσει ποιων κανονισμών να δικάζουν… Το ότι προφανώς δεν το έπραξε ως τώρα – ειδάλλως ο Πρωτοδίκης κ. Καποδίστριας δε θα αναγκαζόταν να ανακαλύψει την Αμερική για να εκδώσει μια απόφαση – μπορεί να μη θέτει θέμα έκπτωσης των μελών της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ, αλλά σε κάθε περίπτωση θέτει θέμα αξιοπιστίας, διαφάνειας και (αν)ικανότητας…

Καθώς μόνο απορίες προκαλεί το γεγονός ότι δεν έχουν ενημερωθεί η Σούπερ Λίγκα και κυρίως οι δικαστές. Πάντως από τη στιγμή που η ΕΠΟ ουσιαστικά με την ανακοίνωσή της βγάζει στη… σέντρα τους τακτικούς δικαστές και με την ανακοίνωσή της επιχειρεί να τους επαναφέρει στη (δική της) νομιμότητα, αναρωτιόμαστε αν θα ασκηθεί έφεση από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα της ΕΠΟ στην απόφαση για τα επεισόδια στο ΑΕΚ – ΠΑΟΚ… Για την υπόθεση του Χιμένεθ, το έπραξε ο αθλητικός εισαγγελέας. Για την (πολύ πιο σοβαρή) υπόθεση του ΑΕΚ – ΠΑΟΚ θα το πράξει;

ΥΓ. Ο κ. Γραμμένος και το επικοινωνιακό επιτελείο του έσπευσαν είναι η αλήθεια να εκδώσουν ανακοίνωση με την οποία επιχειρούν να καλύψουν ένα κενό τριών μηνών. Περιμένουμε με αγωνία την ανάλυση των 43 προσλήψεων που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα στην ομοσπονδία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ