Ας αφήσει το damage control ο Σαββίδης και ας τοποθετηθεί για τη σχέση του με τον Παπαδόπουλο και τον Καμμένο

Ας αφήσει το damage control ο Σαββίδης και ας τοποθετηθεί για τη σχέση του με τον Παπαδόπουλο και τον Καμμένο

Ο Ιβάν Σαββίδης γνωρίζει καλά τον Βασίλη Παπαδοπούλο και τον Πάνο Καμμένο. Καλό είναι ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ να διαχωρίσει τη θέση του και με τους δύο και όχι μέσω διαρροών.

Όταν έχει σκάσει μια είδηση για σένα με στοιχεία, ονόματα και διευθύνσεις και τις απαραίτητες φωτογραφίες, τότε καλό είναι να μην κάνεις εύκολες διαψεύσεις και να είσαι πιο μετρημένος και να σκεφτείς δυο φορές το τι απαντάς.

Αυτή την αρχή μάλλον την ξέχασε ο Ιβάν Σαββίδης, αν αληθεύει η υποτιθέμενη «διαρροή» κύκλων που κάνει τον γύρο διαφόρων φιλικών προς αυτόν μέσων ενημέρωσης, σύμφωνα με την οποία τα όσα βγήκαν στη δημοσιότητα, πρώτα και κύρια από το δικό μου άρθρο, είναι ««κακόβουλα και στρατευμένα δημοσιεύματα» που αναφέρονται σε μια ««υποτιθέμενη και ουσιαστικά ανύπαρκτη σχέση του Ιβάν Σαββίδη με τον Βασίλη Παπαδόπουλο». Και αυτό διότι «ουδεμία απολύτως σχέση διατηρεί εδώ και πάνω από μία δεκαετία ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης με τον κύριο Βασίλη Παπαδόπουλο. Κανένα μέλος της οικογένειας Παπαδόπουλου ουδέποτε είχε την οποιαδήποτε σχέση με την επιχειρηματική δραστηριότητα του κ. Ιβάν Σαββίδη είτε στο Ροστόφ του Ντον είτε στην Ελλάδα. Οτιδήποτε άλλο αναφέρεται στο Τύπο δεν είναι παρά κακογραμμένα σενάρια επιστημονικής φαντασίας».

Επιστημονική φαντασία δεν έχω καταφέρει ποτέ να γράψω παρότι πολλές φορές μου αρέσει να τη διαβάζω. Οι πηγές και οι πληροφορίες επιμένουν σε απλές αλήθειες. Ο Ιβάν Σαββίδης γνωρίζει καλά την οικογένεια του Βασίλη Παπαδοπούλου, καθότι ο Ηλίας Πετρόπουλος συνέπεσε με τον Ιβάν Σαββίδη στο εργοστάσιο της Καπνοβιομηχανίας Ντανσκόι Ταμπάκ στο Ροστόφ, ενώ ο Βασίλης Παπαδόπουλός γύρω στο 2006 εμφανιζόταν ως αντιπρόσωπος του Ιβάν Σαββίδη (ήταν η περίοδος που πρωτοεξέτασε το ενδεχόμενο να αποκτήσει τον ΠΑΟΚ) και υπάρχουν και ουκ ολίγες φωτογραφίες των δύο ανδρών μαζί. Επίσης είναι και κουμπάροι όπως έγραψα στο προηγούμενο άρθρο μου. Το γεγονός ότι μπορεί όπως υποστηρίζει η πλευρά Σαββίδη «εδώ και πάνω από μία δεκαετία» να μην έχουν τυπικές επιχειρηματικές σχέσεις δεν αναιρεί την προηγούμενη σχέση. Ούτε ακυρώνει, πολύ περισσότερο, τα πολύ σοβαρά ερωτήματα που εγείρει η ιδιότυπη τριγωνική σχέση ανάμεσα στον Ιβάν Σαββίδη, τον Βασίλη Παπαδόπουλο και τον Πάνο Καμμένο, με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας να είναι ουσιαστικά η κορυφή του τριγώνου, δεδομένου της γνωστής σχέσης του και με τον Ιβάν Σαββίδη και με τον Βασίλη Παπαδόπουλου.

Και δεν είναι τυχαίο ότι και άλλα μέσα αναγνωρίζουν σήμερα τις αποκαλύψεις που κάναμε. Για παράδειγμα το δελτίο του Σκάι απόψε είχε αναλυτική αναφορά στο δικό μας ρεπορτάζ στο to10.gr για τη διαδρομή των σχέσεων ανάμεσα στον Ιβάν Σαββίδη και τον Βασίλη Παπαδόπουλο. Στο ίδιο δελτίο ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου αποκάλυψε ότι οι επιχειρήσεις του Παπαδόπουλου, παρότι πολυάριθμες, δεν δείχνουν να έχουν ιδιαίτερη παραγωγική δραστηριότητα. Άλλωστε, η άδεια που είχε πάρει για την παραγωγή φυσιγγίων το 1996 ανακλήθηκε δύο χρόνια αργότερα. Παρ’ όλα αυτά θεωρήθηκε αρκούντως αξιόπιστος από τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ώστε να τα εκπροσωπήσει στην Κένυα.

Άλλωστε, πληθαίνουν τα στοιχεία για το ότι ο Βασίλης Παπαδόπουλος διαχειρίστηκε μια συμφωνία στην οποία δεν υπήρξε η απαραίτητη διακρατική συμφωνία, ούτε ο ίδιος είχε κάποια τέτοια εξουσιοδότηση από την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας, άρα ήταν ένας μεσάζοντας, πράγμα που σημαίνει μια πρακτική παράτυπη την οποία ο Πάνος Καμμένος επιμένει να καλύπτει.

Ενδεικτικά, έτσι τα έγγραφα που κατατέθηκαν στη Βουλή χτες από τον Ανδρέα Λοβέρδο που καταδεικνύουν ότι ούτε διακρατική συμφωνία υπήρχε, ούτε είχε εξουσιοδότηση αντίστοιχη ο Παπαδόπουλος. Από την άλλη υπάρχουν οι αποκαλύψεις που έκανε ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου στην τηλεόραση του Σκάι, σύμφωνα με τις οποίες ο Σαουδάραβας αξιωματικός με τον οποίο συνεργαζόταν ο Παπαδόπουλος ήταν ένας αξιωματικός της αεροπορίας (παρότι η προμήθεια αφορούσε εξοπλισμό για το στρατό ξηράς) ενώ υπάρχει ανοιχτό ερώτημα μήπως η όλη διαπραγμάτευση αφορούσε εξοπλισμό που δεν θα τον χρησιμοποιούσαν οι σαουδαραβικές ένοπλες δυνάμεις αλλά διοχετευόταν στην φιλοσαουδική πλευρά του εμφυλίου πολέμου που μαίνεται στην Υεμένη. Την ίδια στιγμή πληθαίνουν τα στοιχεία ότι τόσο ηγεσία των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων όσο και το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών γνώριζαν ότι δεν έχει ανάλογη εξουσιοδότηση ο Βασίλης Παπαδόπουλος. Ούτε είναι τυχαίες οι μεγάλες πολιτικές προεκτάσεις που έχει αποκτήσει το ζήτημα με την ΝΔ να προσανατολίζεται όχι απλώς στη κατάθεση ερωτήσεων στη Βουλή αλλά και στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Εκτός βέβαια και ο έμπειρος Ιβάν Σαββίδης διακρίνει με σαφήνεια ότι η όλη υπόθεση πάει να εξελιχθεί σε ένα ιδιότυπο πολιτικό Βατερλό για τον Πάνο Καμμένο. Σε αυτή την περίπτωση, θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο Σαββίδης πάει να κάνει ένα ιδιότυπο damage control που όμως στην πραγματικότητα αφήνει ακόμη περισσότερο ακάλυπτο τον υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ