Μέχρι ποιο σημείο φτάνει η ασυλία του Πάνου Καμμένου;

Μέχρι ποιο σημείο φτάνει η ασυλία του Πάνου Καμμένου;

Μια εικόνα χίλιες λέξεις τελικά. Πόσο μάλλον όταν η εικόνα δεν είναι μόνο μία, αλλά ολόκληρο φωτορεπορτάζ.

 Η χτεσινή αποκάλυψη του to10.gr, για τις σχέσεις του εμπλεκόμενου στη σκοτεινή υπόθεση πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία Βασίλη Παπαδόπουλου με τον Ιβάν Σαββίδη, προκάλεσε αίσθηση. Τόσο για τις φωτογραφίες που αποκαλύπτουν την στενή τους σχέση, όσο και για την αποκάλυψη ότι οι σχέσεις των δύο ανδρών φτάνουν πολύ πίσω, στο μακρινό Ροστόκ την περίοδο της πτώσης του τείχους.

Ο Βασίλης Παπαδόπουλος έχει στο ενεργητικό του πολλές σκοτεινές υποθέσεις από το παρελθόν. Αυτός ο άνθρωπος βρέθηκε να συνεργάζεται στενά με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας από το 2015, οπότε το πόστο αυτό ανέλαβε ο Πάνος Καμμένος. Τόσο στενή ήταν η συνεργασία, που ο Πάνος Καμμένος φρόντισε –σύμφωνα με τη μαρτυρία αξιωματικού του Πενταγώνου, που δεν έχει διαψευστεί– να τον επιβάλλει ως «μεσάζοντα» στην πώληση πυρομαχικών στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, αναγνωρίζοντάς τον ως επίσημο εκπρόσωπο του Βασιλείου, ακόμη κι όταν οι αρχές του Βασιλείου επέμεναν ότι ο κ. Παπαδόπουλος δεν τους εκπροσωπεί!

Την ίδια στιγμή, ο Ιβάν Σαββίδης έχει ιδιαίτερα στενές σχέσεις με τον Π. Καμμένο πολύ πριν τις εκλογές του 2015. Σχέσεις που φαίνεται ότι βοήθησαν ώστε ο Ιβάν Σαββίδης να έρθει πολύ κοντά με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όταν το σενάριο της «αυτοκρατορίας Καλογρίτσα» στα μίνια κατέπεσε με πάταγο κάτω από καταγγελίες για βοσκοτόπια και περίεργα δάνεια από την Attika Bank. Τότε ο Σαββίδης πρόβαλε ως ο μόνος άξιος διάδοχος για να φτιάξει ένα μιντιακό όμιλο φιλικό προς την κυβέρνηση. Όταν ο νόμος Παππά τελικά κατέπεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ήταν πάλι τα στελέχη της κυβέρνησης που έκαναν τους ενδιάμεσους ώστε ο Σαββίδης να αποκτήσει εφημερίδα (το Έθνος) και κανάλι (το Έψιλον).

Οι συνεχείς αποκαλύψεις για τον βίο και την πολιτεία του κ. Καμμένου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν έχουν σταματήσει εδώ και πολύ καιρό: για τηλέφωνα σε ισοβίτες, προσπάθειες επηρεασμού της δικαιοσύνης, επισκέψεις σε καζίνο και πολλά άλλα. Και βέβαια βοούσε το Πεντάγωνο για την περίεργη επιμονή του Πάνου Καμμένου να χειρίζεται τις υποθέσεις του υπουργείου προσωπικά, χωρίς σεβασμό στην ιεραρχία. Σε κάθε νέα αποκάλυψη για τον «κυβερνητικό εταίρο», ο πρωθυπουργός είτε κώφευε είτε ερχόταν στην Βουλή για να του προσφέρει κάλυψη.

Τώρα τι ακριβώς θα κάνει; Δεν βλέπει κανένα πρόβλημα στις κινήσεις του κορυφαίου υπουργού της κυβέρνησης; Δεν ακούει τους βουλευτές και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να λένε ότι στη σχετική συζήτηση στη Βουλή ο Π. Καμμένος δεν ενημέρωσε σχετικά με αυτή τη συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία; Δεν βλέπει ότι γύρω από τον Π. Καμμένο έχουν μαζευτεί άτομα με σκοτεινές διαδρομές; Και μάλιστα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, που διαχειρίζεται εξοπλιστικά προγράμματα, διακρατικές και άλλες συμφωνίες που αποτιμώνται σε δισεκατομμύρια ευρώ;

Η συνήθης απάντηση του Πάνου Καμμένου, όταν ανοίγουν τέτοια θέματα, είναι οι… θεωρίες συνωμοσίας. Σε «κύκλωμα που υπονομεύει την διακρατική συμφωνία» είναι ο Ταξίαρχος που συνομίλησε με τους εκπροσώπους της Σαουδικής Αραβίας. «Ύποπτος» και ο πρόξενος της Ελλάδας στο Ριάντ, που ενημέρωσε εγκαίρως την ελληνική Κυβέρνηση ότι οι Σαουδάραβες αρμόδιοι αγνοούσαν τον φερόμενο ως εκπρόσωπό τους κ. Β. Παπαδόπουλο. Κάθε εμπλεκόμενος σε αυτή την υπόθεση, που πήγε να προειδοποιήσει την κυβέρνηση, κατά τον Π. Καμμένο είναι… υπόλογος για συνωμοσία ενάντια στη χώρα. Ενώ είναι ο ίδιος ο υπουργός που ήθελε να υπογράψει «διακρατική συμφωνία» με μεσάζοντα την εταιρεία του Β. Παπαδόπουλου, ο υπουργός που υπερασπίζεται μια πώληση που δεν προχώρησε ποτέ, γιατί η Σαουδική Αραβία δεν αναγνωρίζει τον «μεσάζοντα», τι ακριβώς είναι;

Το ερώτημα πλέον είναι καθαρά πολιτικό και αφορά την ίδια την κυβέρνηση: Μέχρι ποιο σημείο φτάνει η ασυλία του Πάνου Καμμένου; Διότι όλα αυτά δεν μπορούν πλέον να αποδοθούν ούτε στο «εκρηκτικό ταπεραμέντο» του υπουργού, δεν είναι αστεία «καμώματα», ούτε αφορούν μόνο τα «χωράφια» του υπουργείου του. Ήδη ο πρωθυπουργός και  ο υπουργός Εξωτερικών εγκαλούνται, ως μέλη του ΚΥΣΕΑ, για το πώς ενέκριναν την συμφωνία αυτή –ειδικά αφού ο υπουργός Εξωτερικών είχε έγκαιρη ενημέρωση από τον Έλληνα πρόξενο στο Ριάντ (σύμφωνα με στοιχεία που έφερε στο φως ο Α. Λοβέρδος).

Όσο ο Α. Τσίπρας συνεχίζει να κάνει ότι δεν βλέπει, ή να θεωρεί ότι δεν χρειάζεται να εμπλέκεται στις υποθέσεις του Π. Καμμένου, όσο δείχνει εμπιστοσύνη και αφήνει τον υπουργό Εθνικής Άμυνας ασύδοτο, τόσο κάθε μέρα βρίσκεται και περισσότερο εκτεθειμένος. Γιατί έρχεται κάποια στιγμή που ο καθένας αναρωτιέται αν τελικά τέτοιες ενέργειες του Π. Καμμένου είναι όχι μόνο εν γνώσει, αλλά και σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό. Όσο ο Α. Τσίπρας δεν αντιδρά, τόσο θα εισπράττει ακέραιη την πολιτική ευθύνη για τον βίο και την πολιτεία του «συγκυβερνήτη» Καμμένου και της αυλής του…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ