Γιατί δεν αναλαμβάνει ο Καμμένος και την εισαγγελία του Αρείου Πάγου;

Γιατί δεν αναλαμβάνει ο Καμμένος και την εισαγγελία του Αρείου Πάγου;

Το ανέκδοτο «το οποίον σκουλήκι» θυμίζει πια η στάση του «συγκυβερνήτη» Πάνου Καμμένου. Όποια κι αν είναι η ερώτηση, η απάντηση είναι κάτι που αφορά τον… Μαρινάκη! Ειδικά τώρα, που πρέπει να δώσει απαντήσεις για το τι συνέβη με τον… μεσάζοντα μέσω του οποίου κανόνισε o Π. Καμμένος να πουληθούν βλήματα στην Σαουδική Αραβία!

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι από όσα γράφαμε για την χτεσινή ανακοίνωση των ΑΝΕΛ για τον Ολυμπιακό ως «εγκληματική ομάδα» και ο Πάνος Καμμένος ξαναχτύπησε. Σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, αντί να απαντήσει επί της ουσίας για την αποκάλυψη που έχει το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, απάντησε «όταν θα μπει ο Μαρινάκης μέσα, να δω τι θα κάνουν όλοι αυτοί».

Πραγματικά απορεί κανείς αν πρέπει να παίρνει στα σοβαρά ή όχι τον Πάνο Καμμένο. Αν τον πάρουμε στα σοβαρά, αν συνειδητοποιήσουμε ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της χώρας προαναγγέλλει διά τηλεοράσεως το αποτέλεσμα μιας ποινικής δίκης –και μάλιστα για να απειλήσει δημοσιογράφους– τότε η λύση είναι μόνο η μετανάστευση! Από την άλλη πάλι, ν δεν τον πάρουμε στα σοβαρά, αν πούμε «έλα μωρέ, Καμμένος είναι», τότε θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι ο υπουργός Άμυνας της χώρας και κυβερνητικός εταίρος είναι ένα απόλυτα γελοίο πρόσωπο, τότε πρέπει να σκάψουμε καταφύγια μπας και γλιτώσουμε!

Σε κάθε περίπτωση το σίγουρο είναι ότι ο ίδιος ξέρει πολύ καλά τι κάνει και τι λέει. Κι όταν βγάζει ανακοίνωση για τον Ολυμπιακό ως «εγκληματική ομάδα», γνωρίζοντας πολύ καλά ότι δεν μπορεί να ενοχοποιείται όλος ο κόσμος του Ολυμπιακού ως «εγκληματίας». Το ίδιο και όταν βγαίνει σε κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας να πει «τώρα που θα πάει φυλακή ο Μαρινάκης», γνωρίζοντας πολύ καλά ότι μια τέτοια φράση από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας είναι ωμή παρέμβαση σε μια ανοιχτή ποινική υπόθεση!

Η παραπομπή του Μαρινάκη και των υπόλοιπων θα κριθεί στο ακροατήριο. Υποτίθεται ότι, σύμφωνα με τους κανόνες της δημοκρατίας, η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και κάθε κατηγορούμενος έχει δικαίωμα σε μια δίκαιη δίκη. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας προαναγγέλλει ότι δική του πρόθεση είναι «να μπει ο Μαρινάκης στη φυλακή» κι αυτό δεν έχει πρόβλημα να το πει και δημόσια, για να το ακούσουν όλοι –και κυρίως για να το ακούσουν οι δικαστές, πριν καν αρχίσει η ακροαματική διαδικασία! Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια, δηλαδή…

Ο Π. Καμμένος, που ανέλαβε τώρα και χρέη εισαγγελέα, φαίνεται άλλωστε ότι δεν έχει χαρεί και πολύ για το ότι η παραπομπή δεν αφορά την «εγκληματική οργάνωση». Αφού λοιπόν δεν του κανε το χατίρι η δικαιοσύνη, πήρε την κατάσταση στα χέρια του χαρακτηρίζοντας τον Ολυμπιακό «εγκληματική ομάδα» στην χτεσινή απαράδεκτη ανακοίνωση.

Η επικοινωνιακή πολιτική του Πάνου Καμμένου είναι γνωστή: μεγαλοστομία, φωτογραφίες και ατάκες στα κοινωνικά δίκτυα. Κι όταν τον πιάσουν «με τη γίδα στην πλάτη», όπως όταν αποφάσισε να ξεδώσει σε ακριβό ξενοδοχείο και να ρίξει και τις ζαριές του ή όπως τώρα με την υπόθεση του «μεσάζοντα» και της πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία, τότε απλώς πετάει την μπάλα στην εξέδρα.

Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι αν κανείς από την κυβέρνηση έχει πρόθεση να σταματήσει τον Πάνο Καμμένο από το να αναλαμβάνει αυτοβούλως και καθήκοντα εισαγγελέα. Και μπορεί να χει γελάσει το πανελλήνιο με τις μεταμφιέσεις του σε «σκληρό πιλότο σε F-16”, όμως η μεταμφίεση του σε εισαγγελέα ή υπουργό Δικαιοσύνης δεν είναι καθόλου αστεία, γιατί αγγίζει σοβαρά θεσμικά ζητήματα. Κι όσο η κυβέρνηση κάνει ότι δεν βλέπει ή καλύπτει τα καμώματα του κορυφαίου υπουργού της, τόσο περισσότερο εκτίθεται καθημερινά…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ