Την άρση της προστασίας των μαρτύρων ζητά η εισαγγελέας στη δίκη της ΧΑ

Την άρση της προστασίας των μαρτύρων ζητά η εισαγγελέας στη δίκη της ΧΑ

Να καταθέσουν αυτοπροσώπως και επωνύμως οι πέντε προστατευόμενοι μάρτυρες εισηγήθηκε η εισαγγελική αρχή στη Δίκη της Χρυσής Αυγής. Την άρση της ανωνυμίας των πέντε προστατευόμενων μαρτύρων εισηγήθηκε η εισαγγελέας στη δική της Χρυσής Αυγής. Η εισαγγελία ασπάστηκε το προ ημερών αίτημα της υπεράσπισης των υπόδικων στελεχών της οργάνωσης να μην γίνει η κατάθεση τους μέσα […]

Να καταθέσουν αυτοπροσώπως και επωνύμως οι πέντε προστατευόμενοι μάρτυρες εισηγήθηκε η εισαγγελική αρχή στη Δίκη της Χρυσής Αυγής.

Την άρση της ανωνυμίας των πέντε προστατευόμενων μαρτύρων εισηγήθηκε η εισαγγελέας στη δική της Χρυσής Αυγής. Η εισαγγελία ασπάστηκε το προ ημερών αίτημα της υπεράσπισης των υπόδικων στελεχών της οργάνωσης να μην γίνει η κατάθεση τους μέσα από τη ΓΑΔΑ υπό καθεστώς ανωνυμίας και με αλλοίωση της φωνής τους. Η εισαγγελέας υποστήριξε ότι η επώνυμη κατάθεση δεν αποτελεί απειλή για τους μάρτυρες, παρά το προηγούμενο του ξυλοδαρμού που υπέστησαν από φερόμενους ως υποστηρικτές της οργάνωσης δύο μάρτυρες κατηγορίας τον Απρίλιο του 2015.

Υπενθυμίζεται ότι το όνομα ενός από τους προστατευόμενους μάρτυρες έχει ήδη διαρρεύσει στην πλευρά της Χρυσής Αυγής από τις πρώτες ημέρες της διαδικασίας της ανάκρισης, μέσω χειρόγραφου σημειώματος που εντάχθηκε στη δικογραφία. Οι μάρτυρες αποτελούν πρώην μέλη της Χρυσής Αυγής, η συμβολή των οποίων στη στοιχειοθεσία της εγκληματικής δράσης θεωρείται καταλυτική.

Στη δικάσιμο της 12ης Οκτωβρίου, οι δικηγόροι της οικογένειας Φύσσα, των Αιγυπτίων αλιεργατών και των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ είχαν δηλώσει ότι δεν θα δεχθούν να εξετάσουν τους μάρτυρες, αν διατηρηθεί το καθεστώς ανωνυμίας τους και επιλεγεί αυτή η μέθοδος κατάθεσης, θεωρώντας ότι «δεν είναι δυνατόν να ενισχύσουμε ένα θεσμό που πέραν των λοιπών προβληματικών του, έχει ήδη εν προκειμένω καταστρατηγηθεί η ουσία του, με δεδομένη την ούτως ή άλλως διαρροή των στοιχείων των μαρτύρων, ήδη από τη διαδικασία της ανάκρισης».

Η έδρα αναμένεται να αποφασίσει για την άρση ή μη της προστασίας των μαρτυρίων μέχρι την επόμενη δικάσιμο, την ερχόμενη Τρίτη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ