ΠΑΟΚ – Ηρακλής 3-0

ΠΑΟΚ – Ηρακλής 3-0

Ο ΠΑΟΚ του Ντανιέλε Ρίτσι νίκησε με 3-0 σετ τον Ηρακλή και κατέκτησε για δεύτερη φορά στην ιστορία του το Κύπελλο Ελλάδας.

Ηταν το μεγάλο φαβορί και το απέδειξε με την εμφάνισή του μέσα στον αγωνιστικό χώρο! Ο ΠΑΟΚ με ηγέτη τον Νικολάι Ουτσίκοφ, νίκησε με 3-0 σετ τον Ηρακλή στον τελικό του Final 4 του Κυπέλλου που διεξήχθη στη Ρόδο και κατέκτησε το τρόπαιο για δεύτερη φορά στην ιστορία του. Οι «ασπρόμαυροι» δεν αντιμετώπισαν κανένα απολύτως πρόβλημα απέναντι στον Γηραιό, που αγωνίστηκε σχεδόν σε όλο το παιχνίδι χωρίς τον Αρμενάκη και έφτασαν με χαρακτηριστική ευκολία στην κατάκτηση του τίτλου.

Ο Ντανιέλε Ρίτσι είχε την τύχη να έχει σε μεγάλη ημέρα τον Νικολάι Ουτσίκοφ, με τον Βούλγαρο να τελειώνει εντυπωσιακά τις επιθέσεις και να οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια την ομάδα του στη νίκη. Ο 32χρονος διαγώνιος είχε ως άξιους συμπαραστάτες του τον Ραφαήλ Κουμεντάκη και τον Γκιον Μαρτίνεζ, οι οποίοι βοήθησαν τα μέγιστα, προκειμένου ο ΠΑΟΚ να βάψει «ασπρόμαυρο» το τρόπαιο.

Εδειξε από νωρίς τις διαθέσεις του

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το παιχνίδι με τον αέρα του φαβορί και με πόντους από τους Κουμεντάκη, Τακουρίδη και Ουτσίκοφ προηγήθηκε με 5-2. Ο Ηρακλής αντέδρασε, εκμεταλλεύτηκε τα λάθη στην υποδοχή του ΠΑΟΚ και μετέτρεψε το 7-3 σε 7-8. Μετά το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ και τις φωνές του Ντανιέλε Ρίτσι, οι «ασπρόμαυροι» βελτίωσαν την υποδοχή τους και με τρεις σερί πόντους έκαναν το 10-8, ενώ λίγο αργότερα προηγήθηκαν με 14-10. Το έργο του Ηρακλή έγινε ακόμα πιο δύσκολο, καθώς στα μέσα του σετ ο Αρμενάκης υπέστη τράβηγμα στη γάμπα και αποχώρησε από το τάραφλεξ. Το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ βρήκε τον ΠΑΟΚ μπροστά στο σκορ 16-14. Ο Μαρτίνεζ έκανε το 20-15 και Ουτσίκοφ με μονό μπλοκ έδωσε το πρώτο σετ πόιντ στην ομάδα του. Ο Τζιουμάκας έστειλε την μπάλα άουτ στην επίθεση του Ηρακλή και οι «ασπρόμαυροι» έκαναν το 1-0 στα σετ.

Λαβωμένος ο Ηρακλής, κυρίαρχος ο ΠΑΟΚ

Στο δεύτερο σετ ο Γηραιός, που αγωνιζόταν χωρίς τον Αρμενάκη, πίεσε στο σερβίς, έβαλε δύσκολα στην υποδοχή του ΠΑΟΚ και προηγήθηκε με 9-7. Ο ΠΑΟΚ, όμως, όπως και στο πρώτο σετ, έτσι και στο δεύτερο, μετά το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του και με συνεχόμενους πόντους προηγήθηκε με 14-10. Ο Ουτσίκοφ ήταν ασταμάτητος, με τον Βούλγαρο να στήνει πάρτι και να οδηγεί τον ΠΑΟΚ με μαθηματική ακρίβεια στην κατάκτηση του τροπαίου. Ο Μαρτίνεζ με καρφί έκανε το 20-12 και ο Κουμεντάκης με ωραία προσπάθεια έδωσε σετ πόιντ στον ΠΑΟΚ, ο οποίος κατέκτησε το σετ με 25-16.

Ασταμάτητος ο Ουτσίκοφ

Το νερό είχε μπει πλέον στο αυλάκι. Οι «ασπρόμαυροι», που ήταν ξεκάθαρα ανώτεροι από τον «πληγωμένο» Ηρακλή, βρισκόντουσαν ένα σετ μακριά από τον τίτλο. Η ομάδα του Ρίτσι στην αρχή του τρίτου σετ προηγήθηκε 8-5 με μπλοκ του Πελεκούδα και στη συνέχεια έκανε το 12-8 με καρφί του Ουτσίκοφ. Ο Βούλγαρος ξαναχτύπησε για το 16-13, με τον 32χρονο διαγώνιο λίγο αργότερα να κάνει το 23-17. Στην τελευταία επίθεση του παιχνιδιού ο Εφραιμίδης σημάδεψε το φιλέ, με τον ΠΑΟΚ να κερδίζει το τρίτο σετ με 25-18.

Τα σετ: 25-18, 25-16, 25-18

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ