Ολυμπιακός – Ντιναμό Κράσνονταρ 3-2

Ολυμπιακός – Ντιναμό Κράσνονταρ 3-2

Τεράστια νίκη με θρυλική ανατροπή πήρε η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού επί της Κράσνονταρ με 3-2 σετ στον πρώτο ημιτελικό του Challenge Cup!

Με καρφί της Σάσκια Χίπε, η οποία διαμόρφωσε το 15-13 στο τάι μπρέικ, οι Ερυθρόλευκες πήραν μεγάλη νίκη στο Μελίνα Μερκούρη επί της Κράσνονταρ με 3-2 σετ και έκαναν το πρώτο βήμα για την πρόκριση (για δεύτερη σερί χρονιά) στους τελικούς του Challenge Cup! Οι φιλοξενούμενες πήραν το πρώτο σετ (18-25), οι γηπεδούχες έκαναν επίδειξη δύναμης στο δεύτερο το οποίο κατέκτησαν με 25-14, οι Ρωσίδες έφτασαν δύσκολα στο 23-25 και προηγήθηκαν και πάλι (1-2) με τις αμαζόνες του Μπράνκο Κοβάσεβιτς να φτάνουν στο 2-2 σετ και εν τέλει να κατακτούν το «χρυσό» και τη νίκη!

Η Κράσνονταρ βρέθηκε προηγούμενη στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ με 4-9 και 11-16 στο δεύτερο και είχε το πάνω χέρι καθόλη τη διάρκεια του πρώτου σετ στην κατάκτηση του οποίου έφτασε με σχετική ευκολία και καρφί της Πικουρίνοβα που διαμόρφωσε το 18-25. Στο δεύτερο, η Χίπε με καρφί έφερε το παιχνίδι στα ίσα (4-4), με άσσο έβαλε την ομάδα της μπροστά με 5-4 και από το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ που βρήκε τις Ερυθρόλευκες στο +3 μέχρι και τό τέλος το προβάδισμα δεν άλλαξε χέρια. Το σετ βάφτηκε ερυθρόλευκο (25-24) με την κεντρικό του Ολυμπιακού, Τζίνα Λαμπρούση, να βρίσκεται σε τρομερή φόρμα.

Το τρίτο σετ ήταν και το πιο κλειστό απ’όλα με τις δύο ομάδες να μάχονται σώμα με σώμα μέχρι τέλους και την Κράσνονταρ να το κατακτά εν τέλει με 23-25. Το τέταρτο σετ δεν ξεκίνησε καλά για τις γηπεδούχους που βρέθηκαν να χάνουν με 0-6 και 5-14 αλλά έδειξαν πραγματική θέληση και πήγαν στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ στο -5 κι ύστερα επέστρεψαν εμφάτικα με τρομερό σερί (16-2) πήραν το σετ, έκαναν το 2-2 και έστειλα το παιχνίδι στο τάι μπρέικ.

Στο «χρυσό» σετ, εκεί όπου κάθε πόντος είναι πραγματικό… χρυσάφι οι γηπεδούχες με ώθηση από όσο κόσμο βρέθηκε στις κερκίδες, κατάφεραν με μεγαλειώδη εμφάνιση να αντρέψουν το εις βάρους τους 2-8, ισοφάρισαν με την Σάσκια Χίπε σε 8-8, πέρασαν μπροστά με την Γερμανίδα που έκανε με άσσο το 9-8 και ύστερα με καρφί το 10-8 και τι κι αν η Κράσνονταρ προηγήθηκε με 10-11;  H Λαμπρούση ήταν και πάλι παρούσα και με τη βοήθεια των Νιεμέρ, Γιώτα και Χίπε οδήγησαν τον Ολυμπιακό σε μια σπουδαία νίκη.

Η πρόκριση θα κριθεί στη Ρωσία εκεί όπου οι αμαζόνες του Μπράνκο Κοβάσεβιτς καλούνται να πάρουν τη νίκη ή να οδηγήσουν το ματς στο «χρυσό» σετ. Σε περίπτωση που ηττηθούν με 3-0 ή 3-1 τότε το ευρωπαϊκό τους ταξίδι θα ολοκληρωθεί…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ