Φέντερερ : «Δεν γίνεται να είσαι φαβορί στα 36»

Φέντερερ : «Δεν γίνεται να είσαι φαβορί στα 36»

Ο Ρότζερ Φέντερερ μίλησε ενόψει της έναρξης του Αυστραλιανού Όπεν και ξεκαθάρισε πως όταν είσαι 36 χρονών δεν μπορείς να θεωρείσαι φαβορί.

Είναι ένας από τους κορυφαίους τενίστες όλων των εποχών. Και εκτός από τις αδιαμφισβήτητες ικανότητες του στα κορτ, ο Ρότζερ Φέντερερ, διακρίνεται για την σοβαρότητα και την ορθολογική συμπεριφορά του, γεγονός που επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά.

Λίγες ώρες πριν αρχίσει το ΟΠΕΝ της Αυστραλίας, ο Ελβετός πρωταθλητής, που βρίσκεται στο Νο 2 της παγκόσμιας κατάταξης, μίλησε για το κορυφαίο τουρνουά και τον εαυτό του:

«Δεδομένης της ηλικίας και της εμπειρίας μου, θεωρώ ότι μπορώ να έχω κάποιες πιθανότητες διάκρισης. Δεν γίνεται, όμως, στα 36 να θεωρείσαι φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Γι ‘αυτό προσεγγίζω τα πράγματα πιο χαλαρά σ΄αυτό το στάδιο της καριέρας μου. Νομίζω ότι ο Ράφα Ναδάλ, που είχε μία πολύ καλή χρονιά και ο Νόβακ Τζόκοβιτς που έχει κατακτήσει έξι φορές το τουρνουά, είναι πιο κοντά στον τίτλο. Το παιχνίδι χωρίς πίεση, είναι πολύ ευχάριστο. Και ειδικά όταν έχουν προηγηθεί τόσα χρόνια με μεγάλη ένταση».

Ο Φέντερερ θα μπει στο τουρνουά την Τρίτη με αντίπαλο τον Σλοβένο, Αλιάζ Μπεντένε, που βρίσκεται στο Νο 51 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ εφόσον προκριθεί, πιθανότατα θα αναμετρηθεί με τον Βέλγο, Νταβίντ Γκοφέν (Νο 7 στον κόσμο).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ