Παλικαρίσια νίκη με ανατροπή για τον Τσιτσιπά

Παλικαρίσια νίκη με ανατροπή για τον Τσιτσιπά

Ο Ελληνας τενίστας νίκησε με 2-1 σετ τον Μάλεκ Τζαζίρι και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Λιμπέμα Οπεν, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ρισάρντ Γκασκέ.

Δεν τα παρατάει ποτέ ο Στέφανος Τσιτσιπάς! Ο Ελληνας τενίστας νίκησε με ανατροπή 2-1 σετ (4-6, 7-6 (6), 6-2) τον Μάλεκ Τζαζίρι και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Λιμπέμα Οπεν, που διεξάγεται στο Χερτόγκενμπος της Ολλανδίας.  Ο 19χρονος βρέθηκε να χάνει με 1-0 σετ, ενώ στο τάι μπρέικ του δεύτερου σετ «έσβησε» ματς πόιντ του Τυνήσιου και με τεράστια ψυχικά αποθέματα έφτασε σε μια παλικαρίσια νίκη. Στο πρώτο σετ ο Τζαζίρι εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του Τσιτσιπά και με μπρέικ σε καθοριστικό σημείο έκανε το 6-4.

Στην αρχή του δεύτερου σετ ο Τυνήσιος προηγήθηκε με 3-1, ωστόσο, ο Ελληνας τενίστας ισοφάρισε σε 3-3 και τελικά το σετ κρίθηκε στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Στέφανος αντιμετώπισε ματς πόιντ, αλλά παρέμεινε ψύχραιμος, «έσβησε» την ευκαιρία του αντιπάλου του και με 8-6 έκανε το 1-1.

Στο τελευταίο σετ ο Τσιτσιπάς κυριάρχησε απόλυτα στο γρασίδι του ολλανδικού τουρνουά και με δύο μπρέικ έκανε το 6-2. Αυτός θα είναι ο 5ος φετινός προημιτελικός για τον Ελληνα τενίστα, ο οποίος στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει τον πολύπειρο Ρισάρντ Γκασκέ. Ο Γάλλος στη φάση των «16» απέκλεισε εύκολα τον Εβγκένι Ντοσκόι με 2-0 σετ (6-2, 6-2).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ