Φέντερερ : «Στον Ναδάλ χρωστάω το ποιος είμαι»

Φέντερερ : «Στον Ναδάλ χρωστάω το ποιος είμαι»

Ο Ρότζερ Φέντερερ αποθέωσε τον Ράφα Ναδάλ τονίζοντας πως αν δεν ήταν αυτός ο βασικός του αντίπαλος δεν θα είχε καταφέρει να γίνει αυτός που είναι.

Ο Ρότζερ Φέντερερ μίλησε για την σχέση του με τον Ράφα Ναδάλ, αλλά και το μέλλον του στον χώρο του τένις.

Ο Ελβετός τενίστας αναφέρθηκε στον Ισπανό με τα καλύτερα λόγια λέγοντας πως του χρωστάει πολλά για τα όσα πέτυχε στην καριέρα του. Επίσης ο Φέντερερ τόνισε πως ο Ναδάλ είναι πολύ καλός φίλος του και ότι είναι αυτός που τον βελτίωσε σαν παίκτη και τον έκανε αυτόν που είναι.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Η παγκόσμια κατάταξη δεν επηρεάζει το παιχνίδι μου. Δούλεψα σκληρά για να βρεθώ ξανά στο Νο1, αλλά δεν είναι ένας στόχος που κυνηγάω πια. Θέλω να είμαι υγιής, να σιγουρευτώ πως θα προετοιμαστώ κατάλληλα για τα μεγάλα τουρνουά και να παίζω σε μέρη που το απολαμβάνω περισσότερο», ανέφερε χαρακτηριστικά, και στη συνέχεια στάθηκε στον μεγάλο του αντίπαλο στα κορτ, αλλά πολύ καλό φίλο εκτός αυτών, τον Ράφαελ Ναδάλ.

«Το να παίζω ενάντια στον Ναδάλ για τόσα πολλά χρόνια, ήταν κάτι εκπληκτικό. Με έφτασε στα όριά μου, με έκανε να δουλέψω πιο σκληρά και να αναπτύξω το παιχνίδι μου. Δε νομίζω πως θα ήμουν ο παίκτης που είμαι σήμερα αν δεν τον είχα για βασικό μου αντίπαλο», είπε αποθεώνοντας τον Ισπανό.

Για την απουσία του από το Ρολάν Γκαρός, ξεκαθάρισε πως χρειαζόταν περισσότερο χρόνο ξεκούρασης: «Σε συμβούλιο με την ομάδα μου, αποφασίσαμε πως αν ήθελα να συνεχίσω για περισσότερα χρόνια στο τουρ, δεν θα μπορούσα να έχω το ίδιο πρόγραμμα. Χρειαζόταν να τα ισορροπήσω όλα στη ζωή μου και να σιγουρευτώ πως θα υπήρχε χρόνος για προπόνηση, ξεκούραση, ανάρρωση και φιλανθρωπίες. Επίσης το ότι είμαι πατέρας τεσσάρων παιδιών και σύζυγος μιας υπέροχης γυναίκας, έπαιξε μεγάλο ρόλο στην απόφασή μου. Ελπίζω όμως πως θα μπορέσω να παίξω ξανά στο Ρολάν Γκαρός πριν σταματήσω την καριέρα μου», κατέληξε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ