Τζόκοβιτς : «Μεγάλος στόχος μου το Ρολάν Γκαρός»

Τζόκοβιτς : «Μεγάλος στόχος μου το Ρολάν Γκαρός»

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έθεσε τους στόχους ενόψει του 2018, με τον βασικότερο να είναι η κατάκτηση του Ρολάν Γκαρός.

Περισσότερο από ένα χρόνο χωρίς τίτλο και χωρίς ούτε μια διάκριση, είναι πολύ μεγάλο διάστημα για έναν τενίστα σαν τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Πολύ περισσότερο όταν όλο αυτό τον καιρό, στα περισσότερα τουρνουά που αγωνίστηκε, γνώρισε πρόωρους αποκλεισμούς και απογοήτευση. Τελευταία περίπτωση ήταν στην Μαδρίτη, όταν αποκλείστηκε στον Β’ γύρο από τον Βρετανό Κάιλι Έντμουντ.

Τώρα, στην Ρώμη πραγματοποίησε μια εξαιρετική πρεμιέρα και απέκλεισε τον 29χρονο Ουκρανό Αλεξάντρ Ντολγκοπόλοφ (νο 54) με 6-1, 6-3 σε λιγότερο από μία ώρα και οι ειδικοί του αθλήματος είπαν πως ειδικά σε αυτό το ματς ο 31χρονος Σέρβος τενίστας, ο οποίος έχει πέσει πλέον στο Νο 18 της παγκόσμιας κατάταξης, θύμισε κάτι από τον μεγάλο άσο του πρόσφατου παρελθόντος.

«Οι συνθήκες εδώ είναι ιδανικές για το παιχνίδι μου. Η ταχύτητα που παίρνει η μπάλα ταιριάζει στο στιλ που έχω και γενικά νιώθω πάντα πολύ καλά στη Ρώμη», δήλωσε ο Τζόκοβιτς, ο οποίος έχει κατακτήσει 4 φορές το συγκεκριμένο Όπεν (2008, 2011, 2014, 2015).

«Το 2008 κατέκτησα εδώ έναν από τους πρώτους μεγάλους τίτλους της καριέρας μου και από τότε παίζω πάντα καλά, έχω φτάσει σε πολλούς τελικούς και έχω κερδίσει τρόπαια, δημιουργώντας μια ιδιαίτερη σχέση με τον κόσμο. Οι φίλαθλοι εδώ μου δίνουν ενέργεια και κίνητρο για να συνεχίσω», είπε ακόμη, ενώ σε ερώτηση σχετική με το Ρολάν Γκαρός, που αρχίζει στις 21 Μαίου, απάντησε:

«Εκεί θέλω πραγματικά να παίξω το καλύτερο τένις. Αυτός είναι ο μεγάλος στόχος μου γι’ αυτή την στιγμή της σεζόν. Στη Μαδρίτη, αλλά και εδώ, οι πρεμιέρες μου ήταν ενθαρρυντικές. Πιστεύω πως μπορώ να συνεχίσω προς την σωστή κατεύθυνση».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ