Απίστευτος Κοκκινάκης, απέκλεισε τον Φέντερερ κι έγραψε ιστορία! (vid)

Απίστευτος Κοκκινάκης, απέκλεισε τον Φέντερερ κι έγραψε ιστορία! (vid)

Για πρώτη φορά στην καριέρα του προκρίθηκε στον 3ο γύρο του Miami Open o Κοκκινάκης, ο οποίος γενικά θα αγωνιστεί μόλις για 2η φορά στη φάση των «32» μιας Masters 1000 διοργάνωσης, μετά από το Indian Wells το 2015, όπου είχε φτάσει μέχρι τους «16».

Με φοβερή εμφάνιση, κλάση και χαρακτήρα, ο Θανάσης Κοκκινάκης επικράτησε στο tie-break του 3ου σετ το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης Ρότζερ Φέντερ, αποκλείοντας τον Ελβετό στο δεύτερο γύρο του Μαϊάμι Open! Ο Ελληνοαυστραλός τενίστας επικράτησε του μεγάλου Ελβετού -και μάλιστα με ανατροπή- με 3-6, 6-3, 7-6(4), μετά από αγώνα 2 ωρών και 22 λεπτών (στο Cradon Park)!

Αυτή φυσικά ήταν η η σημαντικότερη νίκη στην καριέρα του Κοκκινάκη, πρώτη απέναντι στον Φεντερερ , πρώτη απέναντι σε Top 5 τενίστα, συνεπώς, πρώτη και απέναντι σε Νο. 1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Μάλιστα ο 21χρονος και ύψους 1,96μ. ομογενής τενίστας «γκρέμισε» τον Φεντερερ από το Νο. 1 του κόσμου, όπου θα παρέμενε μόνο αν έφτανε στα προημιτελικά. Φυυσικά έβγαλε τον Ελβετό και εκτός μάχης, για την υπεράσπιση του τίτλου του στο Μαϊάμι.

Να προσθέσουμε επίσης οτι ο Κοκκινάκης έγραψε ιστορία, καθώς έγινε ο παίκτης με τη χαμηλότερη θέση στην κατάταξη που κέρδισε το Νο. 1 του κόσμου, στα τελευταία 15 χρόνια! Ο 21χρονος βρίσκεται στο Νο. 175, τρεις θέσεις χαμηλότερα από τον Φρανσίσκο Κλαβέτ (Νο. 178), όταν είχε κερδίσει τον Λιέιτον Χιούτ στο Μαϊάμι, Νο. 1 τότε, το μακρινό 2003.

«Αν παίξω καλά, μπορώ να κάνω μερικά καλά πράγματα. Το Μαϊάμι είναι μία ωραία πόλη, μου αρέσει γιατί έχει καλό vibe, επομένως είναι καλύτερα να κάνω φτάσω εδώ μακριά.
Για μένα το βασικό είναι να παραμείνω υγιής και θετικός, να συνεχίσω να δουλεύω σκληρά και βλέπουμε που θα φτάσω. Κάθε ματς με φέρνει πιο κοντά στο τοπ-100», είπε οκ Κοκκινάκης, ο οποίος βρίσκεται πλέον στο Νο 175 του κόσμου.

Αντίπαλος του στον τρίτο γύρο θα είναι τη Δευτέρα (26/3) ο Φερνάντο Βερντάκο, ο οποίος νίκησε τον Γκιγέρμο Γκαρσία Λόπες με 4-6, 6-0, 6-2.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ