Τζόνσον : «Ο Μπολτ ίσως ξεπεραστεί σε μια δεκαετία»

Τζόνσον : «Ο Μπολτ ίσως ξεπεραστεί σε μια δεκαετία»

Ο θρυλικός δρομέας των 90ς, Μάικλ Τζόνσον, μίλησε για τον Βαν Νίεκερκ και τον ρέκορντμαν Γιουσέιν Μπολτ, τον οποίο θεωρεί αξεπέραστο τουλάχιστον για την επόμενη δεκαετία.

Ο Μάικλ Τζόνσον, γνωστός και ως «Πάπιας» για το ιδιόρρυθμο τρέξιμό του ήταν ο ρέκορντμαν στα 200μ. μέχρι να εμφανιστεί ο Γιουσέιν Μπολτ και να συντρίψει το δικό του 19.32’’ με το εξωπραγματικό 19.19’’.

Ο παλαίμαχος πλέον Αμερικανός δρομέας μίλησε για τον… διάδοχό του στα 200μ. (και επίσης πλέον παλαίμαχο) Γιουσέιν Μπολτ, αλλά και για τον νεαρό και πολλά υποσχόμενο Νοτιοαφρικανό Γουέιν Βαν Νίεκερκ που κυνηγά το δικό του απίστευτο νταμπλ με χρυσό σε 200μ. και 400μ. στο ίδιο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Για τον Μπολτ ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πότε θα καταρριφθεί ένα ρεκόρ. Ωστόσο αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι πως κανένας από τους υπάρχοντες σπρίντερ δεν μπορεί να τρέξει πιο γρήγορα από τον Μπολτ. Ίσως σε 10 χρόνια να εμφανιστεί ένας άλλος σπουδαίος αθλητής με μοναδικό ταλέντο και να καταφέρει να καταρρίψει και τα δύο ρεκόρ».

Ενώ για τον φιλόδοξο και ικανότατο Βαν Νίεκερκ, αναγνώρισε το ταλέντο του, όμως διατήρησε μερικές αμφιβολίες για την επιτυχία του εγχειρήματός του:

«Είναι πολύ δύσκολο νταμπλ για να τα καταφέρει κάποιος. Τώρα όμως είναι πιο εύκολο από όταν το είχα κάνει εγώ γιατί υπάρχουν μόνο τρεις γύροι σε κάθε αγώνισμα, ενώ εγώ είχα αναγκαστεί να τρέξω τέσσερις φορές τόσο στα 200μ. όσο και στα 400μ. Δεν το αποκλείω όμως να συμβεί.

Εξαρτάται από τον αθλητή, την προπόνηση του και τον ανταγωνισμό. Προφανώς ο Βαν Νίκερκ είναι ένα μοναδικό ταλέντο και παγκοσμίου κλάσης αθλητής και μεταλλιούχος και στα δύο αγωνίσματα. Φάνηκε όμως ότι η προπόνηση του φέτος δεν ήταν εξειδικευμένη να κάνει και τα δύο αγωνίσματα.

Η προπόνηση για 200μ. και 400μ. είναι ιδιαίτερη και δε νομίζω ότι πολλοί αθλητές και προπονητές το αντιλαμβάνονται αυτό. Φυσικά μετράει και ο ανταγωνισμός Αν ο Μπολτ έκανε φέτος 200μ. δε νομίζω να συζητούσαμε αν θα καταφέρει ο Βαν Νίκερκ να κάνει το νταμπλ».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ