IAAF : Ο Κόου ανοίγει το παράθυρο της επανένταξης για τους Ρώσους

IAAF : Ο Κόου ανοίγει το παράθυρο της επανένταξης για τους Ρώσους

Ο πρόεδρος της IAAF μιλώντας στο BBC επανέφερε στο προσκήνιο το ενδεχόμενο επανένταξης των αποκλεισμένων Ρώσων αθλητών του Στίβου στις διεθνείς διοργανώσεις.

Σαφής ημερομηνία μπορεί να μην έχει οριστεί όμως ο Σεμπάστιαν Κόου στο ραδιόφωνο του BBC άφησε να εννοηθεί πως οι Ρώσοι είναι συνεπείς στις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει προκειμένου να αρθεί ο αποκλεισμός τους από την IAAF και η μέρα της επανένταξης στα παγκόσμια αθλητικά δρώμενα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας δεν είναι πλέον τόσο μακρινή.

Αναλυτικά ο Άγγλος αξιωματούχος ανέφερε:

«Είχαμε 149-150 θετικά δείγματα στους αθλητές του Στίβου από τη Ρωσία σε χρονικό διάστημα 3-4 ετών. Ήταν ξεκάθαρο για το συμβούλιο μας ότι είχαμε μία σοβαρή κατάσταση για να χειριστούμε μόνοι μας, καθώς δεν περιμέναμε κανέναν να έρθει να αναλάβει τις ευθύνες μας. Έτσι δημιουργήσαμε μια ομάδα κρούσης η οποία έθεσε πέντε προϋποθέσεις και σε αυτές θα κρινόταν οι Ρώσοι αυστηρά.

Σε αυτό το κομμάτι κινούνται πλέον στο σωστό δρόμο. Η ομάδα κρούσης καταθέτει την έκθεση της μία ή δύο φορές το χρόνο στο συμβούλιο. Δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα το πότε θα μας ενημερώσει η ομάδα κρούσης μέσα στο 2018. Σίγουρα θα έχουμε συμβούλιο στο Μπέρμιγχαμ κατά τη διάρκεια του παγκόσμιου πρωταθλήματος κλειστού στίβου».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ