Ως ανεξάρτητοι κατεβαίνουν οι Ρώσοι στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

Ως ανεξάρτητοι κατεβαίνουν οι Ρώσοι στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

Οι χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες θα λάβουν χώρα στη Νότια Κορέα και την Πιονγκτσάνγκ και όπως ανακοίνωση η Ολυμπιακή Επιτροπή, οι Ρώσοι αθλητές θα αγωνιστούν ως ανεξάρτητοι.

Η αρχή έγινε με την ανακοίνωση από επίσημα χείλη και δη του Βλάντιμιρ Πούτιν που ανακοίνωσε επίσημα πως η Ρωσία δεν θα μποϊκοτάρει τους αγώνες που διοργανώνει η Νότια Κορέα. Στη συνέχεια ήρθε και η επιβεβαίωση από την πρόεδρο της επιτροπής των αθλητών Σοφία Βελίκαγια πως οι Ρώσοι αθλητές θα αγωνιστούν μεμονωμένα, ως ανεξάρτητοι.

Τα μόνο θέμα που εγείρεται είναι το ποιοι θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση, αφού το εισιτήριο για τη Νότια Κορέα θα πάρουν μόνο όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις της ΔΟΕ. Χαρακτηριστικές είναι οι γεμάτες σκεπτικισμό δηλώσεις της Βελίκαγια επί του θέματος:

«Όλοι οι αθλητές προετοιμάζονται για να αγωνιστούν. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιος που να έχει αρνηθεί τη συμμετοχή. Βέβαια όλοι γνωρίζουν πως δεν θα αγωνιστούν με τα χρώματα της Ρωσίας και δε θα ακουστεί ο εθνικός μας ύμνος. Ωστόσο είναι ξεκάθαρο ότι θα εκπροσωπούν ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες την πατρίδα τους.

Καλούμε τη ΔΟΕ να είναι δίκαιη σχετικά με την αποδοχή των αθλητών μας. Δεν θα είναι σωστό να δώσουν το ΟΚ να συμμετάσχει ο Νο5 ή Νο6 αθλητής μας και να αποκλειστεί την ίδια στιγμή το Νο1 και το Νο2».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ