«Τέλος εποχής» για τη Ρουθ Μπεϊτία

«Τέλος εποχής» για τη Ρουθ Μπεϊτία

Το τέλος της καριέρας της ανακοίνωσε η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του άλματος σε ύψος, Ρουθ Μπεϊτία. Η 38χρονη αθλήτρια, η οποία θεωρείται η κορυφαία Ισπανίδα όλων των εποχών, αντιμετώπιζε προβλήματα τραυματισμών και, μετά από μία σειρά εξετάσεων, αποφάσισε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο και πήρε την απόφαση να αποχωρήσει από την […]

Το τέλος της καριέρας της ανακοίνωσε η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του άλματος σε ύψος, Ρουθ Μπεϊτία.

Η 38χρονη αθλήτρια, η οποία θεωρείται η κορυφαία Ισπανίδα όλων των εποχών, αντιμετώπιζε προβλήματα τραυματισμών και, μετά από μία σειρά εξετάσεων, αποφάσισε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο και πήρε την απόφαση να αποχωρήσει από την ενεργό δράση.

Εχοντας κάνει την παρθενική της εμφάνιση στο διεθνές στερέωμα το 2002, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου, η Μπεϊτία χρειάστηκε να περιμένει αρκετά χρόνια για να φτάσει στην καταξίωση.

Η τέταρτη θέση τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου (το 2004 στην Αθήνα δεν είχε προκριθεί καν στον τελικό) ήταν μόνο η αρχή, καθώς ακολούθησαν τέσσερα χρυσά μετάλλια σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα (τρία στον ανοιχτό κι ένα στον κλειστό στίβο) και πέντε μετάλλια σε Παγκόσμια (μόνο ένα χάλκινο στον ανοιχτό, το 2013 στη Μόσχα, με αποκορύφωμα τον θρίαμβο στο Ρίο ντε Τζανέιρο, το 2016.

Η Ισπανίδα ήταν επίσης νικήτρια της σειράς αγώνων Diamond League το 2015 και το 2016, ενώ είχε αναδειχθεί Μεσογειονίκης το 2005 στην Αλμερία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ