Η Μπελιμπασάκη θα αγωνιστεί στα 400 μέτρα στο Βερολίνο

Η Μπελιμπασάκη θα αγωνιστεί στα 400 μέτρα στο Βερολίνο

Η Μαρία Μπελιμπασάκη θα δώσει κανονικά το παρών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοικτού στίβου το καλοκαίρι στο Βερολίνο στο αγώνισμα των 400 μέτρων.

Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοικτού στίβου το καλοκαίρι στο Βερολίνο επικεντρώνει την προσοχή της η Μαρία Μπελιμπασάκη, η οποία θα συνεχίσει με βασικό αγώνισμα τα 400 μέτρα, ενώ θα κάνει και κάποιες κούρσες στα 200 μέτρα.

Η Μπελιμπασάκη έχει σταθεί αρκετές φορές άτυχη στις μεγάλες διοργανώσεις, αφού το 2017, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων στη Λιλ, τερμάτισε πρώτη στα 200 μέτρα, αλλά το ηλεκτρονικό χρονόμετρο δεν λειτούργησε και οι διοργανωτές της έδωσαν τον ανεπίσημο χρόνο 22.6.

Πριν μία εβδομάδα στο Μπέρμιγχαμ τερμάτισε 2η στην ημιτελική σειρά των 400 μέτρων, στην οποία συμμετείχε, παίρνοντας την πρόκριση για τον τελικό. Οι κριτές όμως είχαν διαφορετική άποψη, αφού της καταλόγισαν παράβαση, καθώς πάτησε ελάχιστα -και χωρίς να έχει κάποιο όφελος- την εσωτερική γραμμή του διαδρόμου της.

«Μετά τον αγώνα ήμουν χάλια. Είχα νεύρα και ένταση και φυσικά ήμουν στεναχωρημένη. Την επόμενη ξύπνησα και όλα ήταν αλλιώς. Σίγουρα ήθελα να τρέξω και ξέρω πως θα πήγαινα καλά, όμως αυτό πάει, πέρασε. Τώρα πλέον σκέφτομαι μόνο το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου, εκεί όπου θα κάνω μόνο 400 μέτρα. Μέσα στη διάρκεια της σεζόν θα μπω να κάνω και ένα 200άρι, γιατί πρέπει να γράψει την επίδοση που χάθηκε πέρυσι στη Λιλ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ομάδων, που δεν δούλεψε το χρονόμετρο» είπε η Μπελιμπασάκη και συμπλήρωσε:

«Στο σχεδιασμό μου είναι να φτιάξω ένα αγωνιστικό πρόγραμμα με αγώνες και στο εξωτερικό, προκειμένου να προετοιμαστώ ακόμη καλύτερα και να αποκτήσω την απαραίτητη εμπειρία στα 400 μέτρα».

Η Μπελιμπασάκη βρίσκεται ήδη στην Κύπρο, αφού, παράλληλα με τις προπονήσεις, κάνει και μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Εκεί βρίσκεται από την Πέμπτη και για τις επόμενες 10 ημέρες ο προπονητής της, Κώστας Ηλίας, με τον συναθλητή της, Πέτρο Κυριακίδη. Σύσσωμο το γκρουπ του ομοσπονδιακού τεχνικού θα κάνει και δεύτερη προετοιμασία στο νησί, την περίοδο του Πάσχα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ