Τα χρήματα που κέρδισαν οι Έλληνες στο Παγκόσμιο του Μπέρμιγχαμ

Τα χρήματα που κέρδισαν οι Έλληνες στο Παγκόσμιο του Μπέρμιγχαμ

Η IAAF είχε θεσπίσει χρηματικά έπαθλα για τους πρώτους αθλητές κάθε ατομικού και ομαδικού αγωνίσματος. Ας δούμε λοιπόν πόσα χρήματα εισέπραξαν οι Έλληνες αθλητές που πήραν μέρος στη διοργάνωση.

Τα χρηματικά έπαθλα της IAAF για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Μπέρμιγχαμ αφορούσαν τις πρώτες έξι θέσεις του κάθε αγωνίσματος και φυσικά την κατάρριψη κάποιου παγκόσμιου ρεκόρ.

Βάσει όλων αυτών, η Κατερίνα Στεφανίδη (3η στο επί κοντώ) έλαβε 10.000 δολάρια, ο Εμμανουήλ Καραλής (5ος στο επί κοντώ) 6.000 δολάρια και η Βούλα Παπαχρήστου (6η στο τριπλούν) 4.000 δολάρια.

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα συνολικά, ξεχώρισαν κάποιοι αθλητές με τις επιδόσεις αλλά και τις απολαβές τους. Πρώτη και καλύτερη η Γκενζέπε Ντιμπάμπα που κατέκτησε το Χρυσό μετάλλιο τόσο στα 1.500μ όσο και στα 3.000 μ. και είχε συνολικά έσοδα 80.000 δολάρια, πιο πολλά από κάθε άλλο αθλητή. Άξια αναφοράς ήταν επίσης και η επίδοση των Πολωνών στα 4χ400 ανδρών που κατέκτησαν το Χρυσό και έκαναν παγκόσμιο ρεκόρ, μοιραζόμενοι έτσι το συνολικό ποσό των 90.000 δολαρίων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ