«Έφυγε» ο σερ Ρότζερ Μπάνιστερ

«Έφυγε» ο σερ Ρότζερ Μπάνιστερ

Ο πρώην δρομέας των μεσαίων αποστάσεων σερ Ρότζερ Μπάνιστερ απεβίωσε σε ηλικία 88 ετών.

Απεβίωσε σε ηλικία 88 ετών ο παλιός δρομέας των μεσαίων αποστάσεων Ρότζερ Μπάνιστερ, ο πρώτος αθλητής που κατέβηκε τα 4 λεπτά στο 1 μίλι.

Γεννημένος στο Χάροου το 1929, ο Βρετανός αθλητής έτρεξε την απόσταση του 1 μιλίου σε 3:59.4, σημειώνοντας παγκόσμιο ρεκόρ, το οποίο του απέσπασε 45 ημέρες αργότερα ο Αυστραλός Τζον Λάντι με 3:57.9.

Το 1954 αποσύρθηκε από τον αθλητισμό προκειμένου να αφοσιωθεί στις σπουδές του στην ιατρική, αλλά συνέχισε να τρέχει ερασιτεχνικά για να διατηρεί σε καλή κατάσταση την υγεία του. Το 2011 διαγνώστηκε με τη νόσο του Πάρκινσον.

«Ο Ρότζερ έκανε το αδύνατο δυνατό», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της IAAF, Σεμπάστιαν Κόε, και πρόσθεσε: «Οι καλύτεροι δρομείς του κόσμου προσπαθούσαν για πολλά χρόνια να σπάσουν το φράγμα των 4 λεπτών στο μίλι. Το επίτευγμα του Μπάνιστερ επέτρεψε στην ανθρωπότητα να εισέλθει σε έναν κόσμο γεμάτο νέες δυνατότητες.

Ήταν μια στιγμή στην ιστορία που γέμισε περηφάνεια το έθνος και ενίσχυσε το ηθικό σε έναν κόσμο που έβγαινε από τα δεινά του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Έχουμε όλοι χάσει έναν τεράστιο άνθρωπο και πολλοί από εμάς, έναν πολύ στενό φίλο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ