Στίβος : Η σειρά των Φιλιππίδη και Καραλή στο επί κοντώ

Στίβος : Η σειρά των Φιλιππίδη και Καραλή στο επί κοντώ

Σήμερα είναι η τελευταία μέρα διεξαγωγής Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κλειστού στίβου στο Μπέρμιγχαμ. Από πλευράς ελληνικής συμμετοχής, οι Κώστας Φιλιππίδη και Εμμανουήλ Καραλής ρίχνονται στη μάχη του άλματος επί κοντώ παίρνοντας τη σκυτάλη από την Κατερίνα Στεφανίδη που χθες πήρε το χάλκινο μετάλλιο. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2014, Κώστας Φιλιππίδης, μπαίνει στη μάχη με καλύτερη φετινή […]

Σήμερα είναι η τελευταία μέρα διεξαγωγής Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κλειστού στίβου στο Μπέρμιγχαμ. Από πλευράς ελληνικής συμμετοχής, οι Κώστας Φιλιππίδη και Εμμανουήλ Καραλής ρίχνονται στη μάχη του άλματος επί κοντώ παίρνοντας τη σκυτάλη από την Κατερίνα Στεφανίδη που χθες πήρε το χάλκινο μετάλλιο.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2014, Κώστας Φιλιππίδης, μπαίνει στη μάχη με καλύτερη φετινή επίδοση το 5,85 που ίσως και να τον φέρει στις θέσεις των μεταλλίων. Αυτό βέβαια μόνο εύκολο δεν θα είναι διότι στο τουρνουά βρίσκονται οι κορυφαίοι του αγωνίσματος.

Οι τρεις που ανέβηκαν στο βάθρο της προηγούμενης διοργάνωσης (Λαβιλενί, Κέντρικς, Λίσεκ), αλλά και σε αυτό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ανοιχτού στίβου. Ο Ρενό Λαβιλενί και ο Σαμ Κέντρικς έχουν ξεπεράσει φέτος τα 5,93 μ., που είναι η κορυφαία επίδοση στον κόσμο.

Από την πλευρά του, ο Εμμανουήλ Καραλής έχει δείξει σε εξαιρετική κατάσταση φέτος με το 5,78 και πέρα από την συλλογή εμπειριών, θέλει ακόμα ένα ατομικό ρεκόρ σε ένα σενάριο που θα μοιάζει ονειρικό.

Ο αγώνας θα αρχίσει από τα 5,45 μ. και θα ακολουθήσουν τα εξής ύψη: 5,60 μ., 5,70 μ., 5,80 μ. κι έπειτα ανά πέντε πόντους.

Φιλιππίδης (Ελλάδα) 5,85 μ.
Μπαρμπέρ (Καναδάς) 5,81 μ.
Χιούστον (ΗΠΑ) 5,83 μ.
Γιάκομπσον (Σουηδία) 5,78 μ.
Καραλής (Ελλάδα) 5,78 μ.
Σουε (Κίνα) 5,75 μ.
Σαπέλ (Γαλλία) 5,88 μ.
Μάρσαλ (Αυστραλία) 5,80 μ.
Βογιεκόβσκι (Πολωνία) 5,88 μ.
Χολτστέπε (Γερμανία) 5,88 μ.
Μπραζ (Βραζιλία) 5,90 μ.
Ντουπλάντις (Σουηδία) 5,88 μ.
Λίσεκ (Πολωνία) 5,91 μ.
Κέντρικς (ΗΠΑ) 5,93 μ.
Λαβιλενί (Γαλλία) 5,93 μ.

Τέλος, μετά τις 5 το απόγευμα ο Κωνσταντίνος Δουβαλίδης ολοκληρώνει τις ελληνικές συμμετοχές στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Έπειτα από την εξαίσια εμφάνισή του στα χθεσινά προκριματικά των 60μ. με εμπόδια, ο εμποδιστής από τη Δράμα θα τρέξει στην δεύτερη ημιτελική σειρά και με 7.66 έχει την πέμπτη επίδοση. Στον τελικό θα προκριθούν οι δύο πρώτοι από κάθε σειρά και οι δύο καλύτεροι χρόνοι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ