Απόλυτοι κυρίαρχοι οι Ρώσοι στο ύψος

Απόλυτοι κυρίαρχοι οι Ρώσοι στο ύψος

Τι και αν δεν αγωνίζονται με τα χρώματα της Ρωσίας; Λισένκο και Λατσινέκε ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι στο ύψος ανδρών και γυναικών αντίστοιχα, κατακτώντας τα πρώτα χρυσά μετάλλια της διοργάνωσης.

Λισένκο και Λατσινέκε, μπορεί να μην είδαν τη σημαία της Ρωσίας να κυματίζει ψηλά, αφού αγωνίζονταν ως ανεξάρτητοι αθλητές, αλλά σίγουρα σήκωσαν το ηθικό των Ρώσων στα ύψη αφού  έκαναν ένα ιδιότυπο 1-2 σε άντρες και γυναίκες, στο άλμα εις ύψος.

Ο Ντανιίλ Λισένκο, ήταν σε πολύ καλή κατάσταση στον αγώνα και αυτό τον οδήγησε στην κατάκτηση του Χρυσού μεταλλίου στο άλμα εις ύψος ανδρών. Ο Ρώσος στα πρώτα τέσσερα ύψη που επιχείρησε, τα πέρασε με την πρώτη (2.20μ, 2.25μ., 2.29μ, 2.33μ) και πέρασε τα 2.36μ, με την τρίτη προσπάθεια, που έμελλε να του δώσει την πρώτη θέση.

Αυτό γιατί ο Μπασίρ, το μεγάλο φαβορί του αγωνίσματος, κόλλησε στα 2.36μ. με τρεις άκυρες προσπάθειες και κατετάγη δεύτερος με τον Πριμπίλκο από τη Γερμανία να έρχεται τρίτος με καλύτερη προσπάθεια τα 2.29μ.

Στις γυναίκες από την άλλη, το Χρυσό ήταν υπόθεση της Μαρίγια Λατσινέκε που θριάμβευσε κατακτώντας την 38η σερί νίκη της! Και αυτή σαν τον συμπατριώτη της είχε άψογες προσπάθειες στα τέσσερα πρώτα άλματα που επιχείρησε (1.84μ, 1.89μ,1.93μ, 1,96μ) ενώ την πρώτη θέση της την έδωσε το άλμα στα 2.01μ, που τα πέρασε με τη δεύτερη προσπάθεια.

Αυτό ήταν το δεύτερο Χρυσό στην εν λόγω διοργάνωση για την Λατσινέκε μετά από αυτό του 2014 στο Σόποτ, με τον ανταγωνισμό να μένει πολύ πίσω. Δεύτερη ήταν η Κάνιγχαμ από τις ΗΠΑ και τρίτη η Τροστ από την Ιταλία με 1.93μ., με την Αμερικανή να έχει καλύτερες προσπάθειες στο σύνολο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ