Η Ρωσία κατέβαλε 15 εκατ. δολάρια στη ΔΟΕ ως όρο για την επιστροφή της στους Αγώνες

Η Ρωσία κατέβαλε 15 εκατ. δολάρια στη ΔΟΕ ως όρο για την επιστροφή της στους Αγώνες

Η ROC ανακοίνωσε ότι έπρεπε να εκπληρώσει ορισμένες προϋποθέσεις, προκειμένου να αποκατασταθεί από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Η Ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή (ROC) έχει καταβάλει 15 εκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσει στην ανάπτυξη διεθνών προσπαθειών για την καταπολέμηση του ντόπινγκ, ως μέρος των προϋποθέσεων που έχουν τεθεί από την ΔΟΕ για την πιθανή επιστροφή της χώρας στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι Ρώσοι αθλητές μετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ ως «ουδέτεροι», μετά την απαγόρευση συμμετοχής της εθνικής ομάδας τους και τις κατηγορίες για παραβάσεις ντόπινγκ εν γνώσει των κρατικών φορέων, τις οποίες πάντως αρνείται η Μόσχα.

Η ROC ανακοίνωσε ότι έπρεπε να εκπληρώσει ορισμένες προϋποθέσεις, προκειμένου να αποκατασταθεί από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή. «Μία από αυτές είναι η καταβολή 15 εκατομμυρίων δολαρίων για την ανάπτυξη διεθνών συστημάτων ντόπινγκ και ο συντονισμός στον τομέα αυτό μεταξύ του WADA και των διεθνών αθλητικών ομοσπονδιών. Από σήμερα, το ποσό αυτό έχει καταβληθεί εξ ολοκλήρου από την ROC».

Το Ρόιτερ, επικαλούμενο πηγές στην Πιονγκτσάνγκ, μετέδωσε ότι η ΔΟΕ βρίσκεται πολύ κοντά στο να επιτρέψει στους Ρώσους αθλητές να παρελάσουν κάτω από την εθνική σημαία τους στην τελετή λήξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων (25/2).

Πάντως, οι ελπίδες της Ρωσίας για πλήρη επιστροφή στις διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων υπέστησαν σοβαρό πλήγμα μέσα στην εβδομάδα, όταν ο Ρώσος Αλεξάντερ Κρουσελνίτσκι που κατέκτησε στην Πιονγκτσάνγκ χάλκινο μετάλλιο στα μικτά διπλά του Κέρλινγκ, βρέθηκε «θετικός» σε απαγορευμένη ουσία και αποχώρησε από την διοργάνωση, αφού του αφαιρέθηκε η διάκριση.

Πηγή ΑΠΕ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ