Ολυμπιακός : Νάτοι οι πρώτοι σε όλη την Ευρώπη

Ολυμπιακός : Νάτοι οι πρώτοι σε όλη την Ευρώπη

Ο Ολυμπιακός είναι πρωταθλητής Ευρώπης καθώς νίκησε την Προ Ρέκο στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και έγραψε ιστορία. Για δεύτερη φορά πρωταθλητές Ευρώπης οι ερυθρόλευκοι. Κορυφαίος ο Πάβιτς με απίστευτη εμφάνιση.

Ο τεράστιος Ολυμπιακός είναι στην κορυφή της Ευρώπης, η ομάδα του Πειραιά είναι η κορυφαία ομάδα της Ευρώπης καθώς νίκησε την Προ Ρέκο με 9-7 και κατέκτησε το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ στο πόλο. Ατελείωτη περηφάνια για τον μεγαλύτερο ελληνικό σύλλογο που κατέκτησε τον κορυφαίο ευρωπαϊκό τίτλο, απέναντι στην ιταλική ομάδα που έπαιζε εντός έδρας και ήταν το μεγάλο φαβορί για το τρόπαιο!

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου απέναντι σε όλα τα προγνωστικά «άλωσε» τη Γένοβα και έστειλε στον 7ο ουρανό τους οπαδούς του συλλόγου! Ο σπουδαίος Γιόσιπ Πάβιτς και οι υπόλοιποι μαχητές του Ολυμπιακού έδωσαν τη ψυχή τους και κατάφεραν να ανεβάσουν τον «δαφνοστεφανομένο» στο πρώτο σκαλί του βάθρου! Ο Κροάτης πορτιέρο πραγματοποίησε εξαιρετικές αποκρούσεις και έβαλε τις βάσεις για τη μεγάλη νίκη.

Οι Πειραιώτες τρέλαναν την Ευρώπη, έριξαν στο καναβάτσο την Προ Ρέκο και έγραψαν με χρυσά γράμματα τα ονόματά τους στην ιστορία του συλλόγου, αλλά και του ελληνικού αθλητισμού! Μια ακόμα τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό, που βάζει μια ακόμα ευρωπαϊκή κούπα στην πλούσια τροπαιοθήκη του!

Ξεκίνησε καλύτερα ο Ολυμπιακός

Οι δύο τερματοφύλακες ήταν οι πρωταγωνιστές στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τον Πάβιτς και τον Τεμπέστι να πραγματοποιούν εξαιρετικές αποκρούσεις. Αυτός που βρήκε πρώτος το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα ήταν ο Ολυμπιακός. Οι Ερυθρόλευκοι 2:41’ πριν το τέλος της πρώτης περιόδου σκόραραν με τον Ομπράντοβιτς και έκαναν το 1-0. Η Προ Ρέκο απάντησε με τον Μάντιτς και έφερε στα ίσια (1-1) το παιχνίδι. Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου με γκολ του Μπούσλιε 42 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του οκταλέπτου πήρε ξανά προβάδισμα στο σκορ (2-1) και έκλεισε ιδανικά την πρώτη περίοδο.

Αντιστάθηκε και έμεινε όρθιος

Στο δεύτερο οκτάλεπτο το παιχνίδι έγινε ροντέο, με την Προ Ρέκο να ισοφαρίζει σε 2-2 και τον Ολυμπιακό να απαντάει με τον Γούνα (3-2). Οι οικοδεσπότες με γκολ του Ιβοβιτς έκαναν το 3-3, με τους Ερυθρόλευκους να σκοράρουν στον παίκτη παραπάνω με τον Φουντούλη για το 4-3. Στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου οι Ιταλοί ανέβασαν την απόδοσή τους και ισοφάρισαν σε 4-4 με τον Ντι Φούλβιο. Η Προ Ρέκο μάλιστα είχε και πέναλτι, με τον Πάβιτς ωστόσο να λέει «όχι» στον Φιλίποβιτς! Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα με το παιχνίδι στην απόλυτη ισορροπία.

Εδειξε χαρακτήρα

Οι εντολές που έδωσε ο Θοδωρής Βλάχος στο ημίχρονο έπιασαν τόπο και ο Ολυμπιακός μπήκε φουριόζος στην τρίτη περίοδο. Ο Φουντούλης με σουτ από τα 5 μέτρα έκανε το 5-4 και ο Δερβίσης έδωσε αέρα 2 τερμάτων στους Πειραιώτες (6-4). Οι Ιταλοί μείωσαν σε 6-5 με τον Ντι Φούλβιο και λίγο αργότερα ισοφάρισαν σε 6-6 με τον Αλεσιάνι. Οι Ερυθρόλευκοι, ωστόσο, δεν το έβαλαν κάτω και με γκολ του Γενηδουνιά προηγήθηκαν με 7-6!

Ο Φουντούλης «τελείωσε» τους Ιταλούς!

Οι Ερυθρόλευκοι άρχισαν να πιστεύουν στη μεγάλη νίκη και την κατάκτηση του τροπαίου! Ο Φουντούλης ένα λεπτό μετά την έναρξη του τέταρτου οκταλέπτου νίκησε τον Ταμπέστι και έδωσε προβάδισμα δύο γκολ στον Ολυμπιακό (8-6) και λίγο αργότερα σκόραρε ξανά για το 9-6. Ο διεθνής άσος έβαλε τις βάσεις για τη νίκη και προκάλεσε… παροξυσμό στον κόσμο του Ολυμπιακού! Οι Ιταλοί το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν με τον Ετσενίκε σε 9-7, που ήταν και το τελικό σκορ.

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 2-3, 3-2, 2-1

Η διακύμανση:

1ο οκτάλεπτο: 1-0 Ομπράντοβιτς (π/π, 2:41), 1-1 Μάντιτς (περιφέρεια, 1:10), 2-1 Μπούσλιε (περιφέρεια, 0:42)

2ο οκτάλεπτο: 2-2 Μολίνα (π/π, 5:26), 3-2 Γούνας (π/π, 4:24), 3-3 Ίβοβιτς (περιφέρεια, 4:06), 4-3 Φουντούλης (π/π, 3:37), 4-4 Ντι Φούλβιο (περιφέρεια. 1:29

3ο οκτάλεπτο: 5-4 Φουντούλης (περιφέρεια, 6:21), 6-4 Δερβίσης (περιφέρεια, 5:41), 6-5 Ντι Φούλβιο (π/π, 5:08), 6-6 Αλεσιάνι (κόντρα, 1:20), 7-6 Γενηδουνιάς (π/π, 0:46)

4ο οκτάλεπτο: 8-6 Φουντούλης (π/π, 06:00), 9-6 Φουντούλης (π/π, 04:11), 9-7 Ετσενίκε (π/π, 02:38)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης, Δελακάς, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης 4, Νικολαΐδης, Δερβίσης 1, Μπούσλιε 1, Μουρίκης, Γούνας 1, Αργυρόπουλος – Κανακάκης, Ομπράντοβιτς 1, Γαλανόπουλος.

ΠΡΟ ΡΕΚΟ (Βλάντο Βουγιασίνοβιτς): Τεμπέστι, Ντι Φούλβιο 2, Μάντιτς 1, Αλεσιάνι 1, Μολίνα Ρίος 1, Μποντέγκας, Ίβοβιτς 1, Ετσενίκε 1, Φιγκάρι, Φιλίποβιτς, Αϊκάρντι, Τζίτο, Βολάρεβιτς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ