«Τέλος εποχής» για την Κούβδου στην Eθνική ομάδα

«Τέλος εποχής» για την Κούβδου στην Eθνική ομάδα

Την απόφασή της να αποχωρήσει από την εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης γνωστοποίησε η Έλενα Κούβδου, μετά από συνάντηση που είχε με τον ομοσπονδιακό προπονητή, Γιώργο Μορφέση.

Η 29χρονη τερματοφύλακας υπηρέτησε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επί έντεκα συναπτά έτη, με κορυφαία της στιγμή φυσικά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Σανγκάης, το 2011, όταν μάλιστα είχε ψηφιστεί κορυφαία γκολκίπερ του τουρνουά. Τη συλλογή της κοσμούν πολλές ακόμη διακρίσεις, μεταξύ αυτών δύο ασημένια μετάλλια σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα (2010, 2012), δύο χάλκινα σε World League (2010, 2012), αλλά και το πρόσφατο χρυσό μετάλλιο στο νεοσύστατο Europa Cup της LEN, στην τελική φάση που έγινε τον περασμένο Μάρτιο στην Ποντεβέδρα της Ισπανίας.

Η Κούβδου αποχωρεί από την εθνική έχοντας καταγράψει 250 συμμετοχές και -παρότι τερματοφύλακας- ένα γκολ, το οποίο σημείωσε σε αγώνα με την Ουγγαρία στο Κίρισι, το 2011, σουτάροντας από τη μία εστία στην άλλη! Συμμετείχε σε έξι Παγκόσμια και τέσσερα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, αλλά δεν κατάφερε να αγωνιστεί σε Ολυμπιακούς, καθώς η εθνική αποκλείστηκε και από τους Αγώνες του Λονδίνου και από εκείνους του Ρίο ντε Τζανέιρο.

«Ξεκινώντας 14 χρονών στο άθλημα της υδατοσφαίρισης, η εθνική ομάδα ήταν για εμένα ένα όνειρο, που κατάφερα να πραγματοποιήσω. Είχα την τιμή να είμαι μέλος αυτής της ομάδας για 11 χρόνια, εκεί γνώρισα άξιους ανθρώπους, έζησα σπουδαία πράγματα, πήρα μαθήματα ζωής και για αυτή την ομάδα έμαθα πώς να δίνω το «είναι» μου και την ψυχή μου. Είχα την τιμή με αυτή την ομάδα να ζήσω συγκλονιστικές στιγμές, όπως αυτή του να ακούς τον εθνικό μας ύμνο και να βλέπεις την σημαία μας στην κορυφή» δήλωσε η τερματοφύλακας της Βουλιαγμένης και συνέχισε: «Μετά από όλα αυτά, μπορώ να πω ότι φεύγω γεμάτη, χαρούμενη και νιώθω τυχερή και ευλογημένη που τα έζησα. Ξεκινώντας λοιπόν τον αθλητισμό, δεν ήξερα τι θα ακολουθήσει, ούτε που μπορώ να φτάσω, απλώς το ονειρευόμουνα, το ήθελα πολύ, το πάλεψα και τα κατάφερα, εύχομαι στην ομάδα μου να συνεχίσει να ονειρεύεται, να το θέλει πολύ, να μην τα παρατάει και είμαι σίγουρη ότι μπορεί να κατακτήσει όποιο στόχο και αν θέσει. Ευχαριστώ από την καρδιά μου όλους τους ανθρώπους που συνεργάστηκα και όσους στήριζαν και στηρίζουν την προσπάθεια αυτής της ομάδας».

Από την πλευρά του, ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιώργος Μορφέσης, σχολίασε: «Είναι μια δύσκολη στιγμή για όλους όσοι ασχολούνται με την Εθνική ομάδα για χρόνια, η αποχώρηση ενός αθλητή. Αθλήτριες με προσωπικότητα και προσφορά, όπως η Έλενα, θα πρέπει να αποτελούν παράδειγμα για τις επόμενες γενιές στο άθλημα. Είμαι ευτυχής που μαζί ζήσαμε μεγάλες στιγμές, φτάνοντας στην κορυφή του κόσμου και της Ευρώπης. Την ευχαριστώ για όλα αυτά, της εύχομαι τα καλύτερα στην επαγγελματική της καριέρα και η δικιά μου πρόταση είναι να μείνει μαζί μας στο τιμ της Εθνικής ομάδας, προσφέροντας τις πολύτιμες υπηρεσίες της».

Ενόψει πλέον των προσεχών αγωνιστικών υποχρεώσεων της εθνικής γυναικών, και κυρίως του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Βαρκελόνης, βασική τερματοφύλακας αναμένεται να είναι η Χρυσή Διαμαντοπούλου και δεύτερη η -αναπληρωματική της και στον Ολυμπιακό- Ιωάννα Σταματοπούλου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ