Ολυμπιακός : «Δεν παίξαμε, όπως μπορούσαμε» είπε η Αβραμίδου

Ολυμπιακός : «Δεν παίξαμε, όπως μπορούσαμε» είπε η Αβραμίδου

Απογοητευμένες με την εικόνα τους, αλλά και το τελικό αποτέλεσμα ήταν οι παίκτριες πόλο του Ολυμπιακού, μετά το παιχνίδι με την Κίνεφ Κίρισι, όπως τόνισε με δηλώσεις της η Άλκηστη Αβραμίδου.

Οι πολίστριες του Ολυμπιακού μπορεί να είχαν κάνει την καλύτερη δυνατή προετοιμασία για το παιχνίδι με την Κίνεφ Κίρισι, αλλά, στο τέλος έχασαν, με αποτέλεσμα να είναι απογοητευμένες, όπως τόνισε και με δηλώσεις της η Άλκηστη Αβραμίδου.

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Προετοιμαστήκαμε πολύ καλά, αλλά προφανώς δεν παίξαμε όπως είχαμε προετοιμάσει. Ημασταν τραγικές στον παίκτη λιγότερο, δεν είχαμε κανένα αυτοματισμό. Στόχος μας πλέον είναι το LEN Trophy και πρέπει πάση θυσία να το κατακτήσουμε.

Στον αθλητισμό υπάρχουν καλές και κακές στιγμές. Οσα χρόνια κι αν περάσουν, οι κακές στιγμές πονάνε. Εννοείται ότι απογοητευτήκαμε όλες, αν και ξέραμε ότι υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο, αφού παίζαμε με την πρωταθλήτρια Ευρώπης και ξέραμε ότι θα δείξει τα… δόντια της εδώ. Προετοιμαστήκαμε πολύ καλά για 2-3 εβδομάδες, αλλά προφανώς δεν παίξαμε όπως είχαμε προετοιμάσει».

Και συνέχισε λέγοντας: «Τουλάχιστον προσωπικά, δεν υπήρχε άγχος, για μένα είναι χαρά όποτε παίζω στο Παπαστράτειο, με τον κόσμο μας που ήταν και σήμερα (σ.σ. χθες) εκπληκτικός».

Ποια ήταν λοιπόν τα στοιχεία που κόστισαν την ήττα στον Ολυμπιακό, ο οποίος θεωρητικά είχε το προβάδισμα μετά την ισοπαλία (10-10) που απέσπασε στο πρώτο ματς στη Ρωσία;

«Ξέρω περίπου τι έχει φταίξει, δεχθήκαμε πολλά γκολ στον παίκτη παραπάνω και θεωρώ ότι αυτό ήταν πολύ σημαντικό. Κατά την άποψή μου ήμασταν τραγικές στον παίκτη λιγότερο, που θεωρώ ότι είναι το δυνατό μας σημείο, αλλά σίγουρα ήταν το χειρότερό μας. Δεν είχαμε κανένα αυτοματισμό σήμερα, δεν έπαιρνε η κάθε μία τις ευθύνες της και δυστυχώς το ένα φέρνει το άλλο. Αν κάποιος ή κάποιοι δεν ακολουθούν τους αυτοματισμούς, δημιουργούνται κενά και είναι πιο εύκολο να μπει το γκολ. Το παράδοξο είναι ότι κι εμείς πήγαμε πολύ καλά στον παραπάνω. Τελικά, ίσως έπαιξε ρόλο ποιος το ήθελε πιο πολύ και το θέλανε οι πρωταθλήτριες… Αυτά έχει ο αθλητισμός».

Στο ξεκίνημα του τρίτου οκταλέπτου, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 7-5 και έμοιαζε να έχει το πάνω χέρι, τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά. Μήπως εκεί χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία να «τελειώσουν» το ματς και την πρόκριση οι πρωταθλήτριες Ελλάδας;

«Μπορείς να τελειώσεις ψυχολογικά ένα παιχνίδι, αν παίζεις με μία ομάδα που δεν θα είναι ρώσικη και δεν θα είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης, που παλεύει μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Για μένα το σημείο καμπής ήταν το τέταρτο οκτάλεπτο, όταν δεχθήκαμε τέσσερα γκολ, και ήταν το χειρότερό μας. Ενώ είχαμε προετοιμαστεί για την επιθετική άμυνα που παίζει η Κίρισι για να φύγει στην κόντρα, δυστυχώς δεν εφαρμόσαμε αυτά που είχαμε πει».

Η Αβραμίδου παραδέχθηκε ότι η ίδια και οι συμπαίκτριές της χρειάζονται 1-2 ημέρες για να αφήσουν πίσω τους τον αποκλεισμό και να κοιτάξουν μπροστά.

«Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω το LEN Trophy, εννοείται ότι στόχος είναι να το κατακτήσουμε, απλά για εμένα, επειδή έγινε ό,τι έγινε πέρυσι και χάσαμε το κύπελλο στη Ρωσία, ήθελα σαν τρελή να κερδίσουμε τις Ρωσίδες και να προσπαθήσουμε να κατακτήσουμε φέτος αυτό που χάσαμε πέρυσι. Υπήρχε μεγάλη επιθυμία για μία ρεβάνς από την Κίρισι, γιατί αδικηθήκαμε πέρυσι, από τα φώτα (σ.σ. αναφέρεται στην πτώση τάσης στο κολυμβητήριο του Κίρισι, λίγο πριν τη λήξη του τελικού), από τους διαιτητές, κάπου κι εμείς αδικήσαμε τους εαυτούς μας. Αλλά ένα ευρωπαϊκό κύπελλο, είτε η Euroleague είτε το LEN Trophy, είναι ένα ευρωπαϊκό κύπελλο, ακόμη κι αν δεν είναι ακριβώς το ίδιο. Στόχος μας είναι να πάρουμε το κύπελλο στο Καρπενήσι και μετά να πάρουμε και το LEN Trophy και θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να τα κατακτήσουμε».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ