Πόλο : Κληρώνει σήμερα για το Ευρωπαϊκό ανδρών και γυναικών

Πόλο : Κληρώνει σήμερα για το Ευρωπαϊκό ανδρών και γυναικών

Στη Βαρκελώνη διεξάγεται σήμερα, στις 13:00, η κλήρωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης ανδρών και γυναικών, το οποίο θα φιλοξενηθεί στην πρωτεύουσα της Καταλονίας, από τις 14 έως τις 28 Ιουλίου. Στους άνδρες, όπου θα σχηματιστούν τέσσερις όμιλοι των τεσσάρων, η Ελλάδα θα τεθεί επικεφαλής, χάρη στην τέταρτη θέση που κατέκτησε στην αντίστοιχη διοργάνωση του 2016, […]

Στη Βαρκελώνη διεξάγεται σήμερα, στις 13:00, η κλήρωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης ανδρών και γυναικών, το οποίο θα φιλοξενηθεί στην πρωτεύουσα της Καταλονίας, από τις 14 έως τις 28 Ιουλίου.

Στους άνδρες, όπου θα σχηματιστούν τέσσερις όμιλοι των τεσσάρων, η Ελλάδα θα τεθεί επικεφαλής, χάρη στην τέταρτη θέση που κατέκτησε στην αντίστοιχη διοργάνωση του 2016, στο Βελιγράδι. Έτσι θα αποφύγει Σερβία και Ουγγαρία (καθώς και το Μαυροβούνιο) και, αν γλιτώσει και την Κροατία από το 2ο γκρουπ, θα έχει πολλές πιθανότητες να πάρει την πρώτη θέση του ομίλου, που οδηγεί απευθείας στα προημιτελικά (οι δεύτεροι και οι τρίτοι των τεσσάρων ομίλων θα παίξουν χιαστί για την πρόκριση στην οκτάδα). Οι οκτώ ομάδες που πέρασαν από τα προκριματικά τοποθετούνται σε ενιαίο γκρουπ και σε κάθε όμιλο θα προστεθούν δύο εξ αυτών.

Στις γυναίκες θα σχηματιστούν δύο όμιλοι των έξι ομάδων, με την εθνική να βρίσκεται στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας, μαζί με τη Ρωσία. Η κλήρωση στις γυναίκες δεν έχει και τόση σημασία, καθώς οι πρώτοι τέσσερις από κάθε όμιλο προκρίνονται στα προημιτελικά και οι έξι ισχυρές ομάδες δεν θα έχουν πρόβλημα να φτάσουν στα νοκ-άουτ ματς, απλώς ο πρώτος κάθε ομίλου θα έχει λογικά εύκολο αντίπαλο στα προημιτελικά. Και στις γυναίκες, οι έξι ομάδες που πέρασαν από τα προκριματικά συνθέτουν ένα ενιαίο γκρουπ, απ’ όπου θα μοιραστούν από τρεις σε κάθε όμιλο.

Αναλυτικά τα γκρουπ δυναμικότητας για την αυριανή κλήρωση:

ΑΝΔΡΕΣ
1ο ΓΚΡΟΥΠ: Σερβία, Μαυροβούνιο, Ουγγαρία, ΕΛΛΑΔΑ
2ο ΓΚΡΟΥΠ: Ισπανία, Ιταλία, Κροατία, Ρωσία
3ο ΓΚΡΟΥΠ: Γαλλία, Γεωργία, Γερμανία, Μάλτα, Ολλανδία, Ρουμανία, Σλοβακία, Τουρκία

ΓΥΝΑΙΚΕΣ
1ο ΓΚΡΟΥΠ: Ουγγαρία, Ολλανδία
2ο ΓΚΡΟΥΠ: Ιταλία, Ισπανία
3ο ΓΚΡΟΥΠ: ΕΛΛΑΔΑ, Ρωσία
4ο ΓΚΡΟΥΠ: Κροατία, Γαλλία, Γερμανία, Ισραήλ, Σερβία, Τουρκία

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ