Πόλο : Άνετα ο Ολυμπιακός, επιστροφή στις νίκες με ανατροπή ο Εθνικός

Πόλο : Άνετα ο Ολυμπιακός, επιστροφή στις νίκες με ανατροπή ο Εθνικός

Ο Ολυμπιακός νίκησε εύκολα τον ΝΟ Χανίων με 12-6, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών, και διατήρησε το απόλυτο των νικών, έχοντας 16 στα 16 και έναν αγώνα λιγότερο και απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής. Ο Εθνικός ήταν ο νικητής στον αγώνα – ντέρμπι που άνοιξε την αυλαία της αγωνιστικής, επικρατώντας με 10-9 […]

Ο Ολυμπιακός νίκησε εύκολα τον ΝΟ Χανίων με 12-6, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών, και διατήρησε το απόλυτο των νικών, έχοντας 16 στα 16 και έναν αγώνα λιγότερο και απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής. Ο Εθνικός ήταν ο νικητής στον αγώνα – ντέρμπι που άνοιξε την αυλαία της αγωνιστικής, επικρατώντας με 10-9 του ΑΝΟ Γλυφάδας στο Εθνικό κολυμβητήριο του Πειραιά «Π. Καπαγέρωφ».

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ – ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ 10-9

Οι Πειραιώτες επέστρεψαν στις νίκες και μπαίνουν πάλι γερά στη μάχη της κατάκτησης της 3ης θέσης, ενώ ο ΑΝΟ Γλυφάδας έχασε κι άλλο έδαφος στο κυνήγι των πλέι οφ.
Το ματς είχε ένταση, νεύρα, συγκλονιστική εξέλιξη και ανατροπές και σε κάποια σημεία ήταν επεισοδιακό.

Οι Γλυφαδιώτες είχαν προηγηθεί και με 6-4, 2.12 πριν από τη λήξη της δεύτερης περιόδου, αλλά στη συνέχεια, έχοντας χάσει με αποβολή με αντικατάσταση τρεις βασικούς παίκτες τους (διάβασε παρακάτω αναλυτικά τα του φύλλου αγώνα και την παρέμβαση της αστυνομίας), ο ΑΝΟΓ απώλεσε αρκετή από τη δύναμήτου και την ψυχολογία του. Έτσι ο Εθνικός, με κορυφαίους του Καρούντζο, Πρωτοψάλτη και Παπαδόγκωνα, επιθετικά, και τον τερματοφύλακά του Τζωρτζάτο σε καλή μέρα, έκανε την ανατροπή, βρέθηκε να προηγείται και με 8-6 και 10-7. Οι Γλυφαδιώτες μείωσαν, με πρωταγωνιστή τον Γιαννόπουλο, σε 10-9 -και κράτησαν το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας στο τέλος-, είχα την ευκαιρία να ισοφαρίσουν, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Σημειωτέον ότι και από τους δύο πάγκους έλειπαν οι τιμωρημένοι βασικοί προπονητές Κουντουδιός και Μάζης.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρονται στο φύλλο αγώνα:

«Στο 3.54 πριν από τη λήξη της β’ περιόδου εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο ο κ. Παπαναστασίου Αναστάσιος (παλιός αθλητής) διαμαρτυρόμενος προς τους διαιτητές, χωρίς να έχει καμία αρμοδιότητα. Στο 0.07 πριν από τη λήξη της β’ περιόδου απεβλήθη με κόκκινη κάρτα ο έφορος του ΑΝΟΓ Βλοντάκης, για διαμαρτυρία. Στο 3.05 πριν από τη λήξη της β’ περιόδου, με εντολή του αλυτάρχη, ο αγώνας διεκόπη λόγω άρνησης αθλητών του ΑΝΟ Γλυφάδας να εξέλθουν του αγωνιστικού χώρου και συγκεκριμένα των Νο 5 Παπασηφάκης, Νο 6 Παπαναστασίου, Νο 11 Φωτόπουλος (είχαν αποβληθεί με αντικατάσταση) . Μετά από παρέμβαση της αστυνομίας αποχώρησαν και ο αγώνας συνεχίστηκε. Στο 3.47 πριν από τη λήξη της γ’ περιόδου απεβλήθη με κόκκινη κάρτα ο βοηθός προπονητή του Εθνικού Βενετόπουλος, για διαμαρτυρία.»

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ – ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ 10-9

Οκτάλεπτα: 2-3, 3-3, 3-1, 2-2.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Βενετόπουλος): Τζωρτζάτος, Τζώρτζης, Θαλασσινός, Κόχειλας Ν., Χονδροκούκης, Παπαγεωργίου, Παπαδόγκωνας 3, Καρούντζος 4, Φώσκολος, Μπεριστιάνος, Ξυλούρης, Σκληρός, Μανθογιάννης, Πρωτοψάλτης 3, Μπραϊμης.

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ (Ηρειώτης): Γαβαλάς Θ., Τζελάτης, Παπανικολάου, Αλεξίου 2, Παπασηφάκης, Παπαναστασίου 1, Γιαννόπουλος 5, Ρομπόπουλος, Χατζηγούλας 1, Αλβέρτης, Φωτόπουλος, Σκουμπάκης, Σαλτέρης, Λεμπέσης, Δουρίδας.

Διαιτητές: Μοίραλης, Δαμιανάκης

Αλυτάρχης: Χαράλαμπος Τρούλος

ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 6-12

Κανένα πρόβλημα δεν είχε ο Ολυμπιακός να επικρατήσει και στα Χανιά επί του ΝΟ Χανίων. Οι ερυθρόλευκοι είχαν πρώτο σκόρερ τον Μυλωνάκη με τέσσερα γκολ. Έτσι, έγινε το απόλυτο 16/16 όπως αναφέραμε και οι Πειραιώτες παραμένουν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Οκτάλεπτα: 2-2, 0-5, 3-3, 1-2.

ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ (Ηλίας Μαχαίρας): Λεβεντάκης, Φλώρος Αμδ., Πολύζος, Νάστραν 3, Αγιωργούσης, Πετρόχειλος, Βουλγαράκης 1, Χαριτάκης, Μπαριωτάκης, Κατσουλάκης 1, Μαραγκουδάκης, Παπαδόπουλος Τρ., Πολογεώργης, Παπαμανωλιουδάκης 1, Τσιστράκης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης 4, Δελακάς, Φουντούλης 1, Νικολαϊδης 1, Δερβίσης 1, Μπούσλιε, Μουρίκης 1, Γούνας 1, Αργυρόπουλος – Κανακάκης 2, Γαλανόπουλος, Πρέκας 1.

Διαιτητές: Χατζηαναστασίου, Παϊρακταρίδης

Αλυτάρχης: Νίκος Βλαζάκης

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ