Μπράνσον : «Η Formula E θα ξεπεράσει τη Formula 1 σε 10 χρόνια»

Μπράνσον : «Η Formula E θα ξεπεράσει τη Formula 1 σε 10 χρόνια»

Ο δισεκατομμυριούχος και ιδιοκτήτης ομάδας στην Formula E, Ρίτσαρντ Μπράνσον, προέβλεψε ότι σε μια δεκαετία τα ηλεκτροκίνητα μονοθέσια θα ξεπεράσουν αυτά της Formula 1.

Ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος, Ρίτσαρντ Μπράνσον, προέβλεψε σε συνέντευξη του πως η Formula E θα ξεπεράσει μέσα στα επόμενα 10 χρόνια την Formula 1, καθώς όπως τόνισε «ο κόσμος πρέπει να λειτουργεί με «καθαρά» αυτοκίνητα». Επίσης, μίλησε για την ενασχόληση του με τα ηλεκτροκίνητα μονοθέσια, καθώς είναι ιδιοκτήτης ομάδας της Formula E (Virgin Racing), αλλά και γενικότερα με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο South China Morning Post ο Μπράνσον:

Για την ανάπτυξη της Formula E: «Είναι συναρπαστικό το πόσο γρήγορα αναπτύσσεται, υπάρχουν νέες καινοτομίες κάθε χρόνο. Είμαι πρόθυμος να προβλέψω ότι σε 10 χρόνια, αν η Formula 1 συνεχίσει να λειτουργεί όπως τώρα, η Formula E θα την ξεπεράσει, και αυτό πρέπει να γίνει γιατί ο κόσμος πρέπει να λειτουργεί με «καθαρά» αυτοκίνητα. Πρέπει όλοι να αφήσουμε πίσω τα «βρώμικα» αυτοκίνητα και η Formula E μπορεί να ηγηθεί σε αυτό».

Για την ενασχόληση του με τη Formula 1, μέσω της Brawn GP: «Είχα απίστευτη τύχη όταν κάποιος με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι η νέα ομάδα των Τζένσον Μπάτον και Ρούμπενς Μπαρικέλο, Brawn Gp, έψαχνε χορηγό. Ένας φίλος του γιου μου έκανε δοκιμές με το αυτοκίνητο στην Ιαπωνία και μου είπε ότι ήταν το καλύτερο που έχει οδηγήσει.

Βάλαμε κάποια χρήματα στον πρώτο αγώνα με τον προϋπόθεση ότι αν κερδίζαμε, θα είχαμε το όνομα της εταιρείας μας και στα δύο μονοθέσια. Και κατάφεραν να κάνουν πάρουν τις δύο πρώτες θέσεις στην Αυστραλία. Νομίζω δεν έχω μεθύσει περισσότερο στη ζωή μου, όπως τότε μετά από εκείνη τη νίκη. Γενικά, πάντως, κόλλησα με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό».

Για την μετάβαση του από την Formula 1 στην Formula E μαζί με τον Άλεξ Τάι (διευθυντής της ομάδας): «Μια μέρα ο Άλεξ ήρθε και μου είπε ότι δεν πρέπει να παραμείνουμε άλλο στη Formula 1, και ότι η Formula Ε θα ήταν ο «επικεφαλής» της καθαρής ενέργειας και συμφώνησα μαζί του».

Για τις δράσεις της Formula E, ως προς την κλιματική αλλαγή: «Η Formula E έχει προσπαθήσει αρκετά για να ενημερώσει τον κόσμο για την κλιματική αλλαγή, εμπνέουμε το κόσμο, τους φιλάθλους και τις κυβερνήσεις να παίξουν τον ρόλο τους στην αντιμετώπιση προβλημάτων, όπως η κλιματική αλλαγή».

Για την διασκέδαση που προσφέρει η Formula E: «Δείχνουμε ότι τα μονοθέσια μας δεν είναι αργά ή βαρετά, είναι εξαιρετικά και διασκεδαστικά. Και αρκετά βιώσιμα. Το καλύτερο πράγμα με την Formula E είναι ότι περνάμε καλά διασκεδάζοντας τον κόσμο και κάνοντας κάτι για καλό σκοπό και αυτός είναι ο τέλειος συνδυασμός».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ