F1 : Οριστική συμφωνία Sauber – Alfa Romeo

F1 : Οριστική συμφωνία Sauber – Alfa Romeo

Η Sauber έκανε σήμερα γνωστοποίησε ότι υπέγραψε πολυετή συμφωνία συνεργασίας με την πασίγνωστη ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία Alfa Romeo

Η Sauber έκανε σήμερα γνωστοποίησε ότι υπέγραψε πολυετή συμφωνία συνεργασίας με την πασίγνωστη ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία Alfa Romeo η οποία ανήκει στην επιχειρηματική «οικογένεια» της Fiat. Η ανακοίνωση αυτή ήρθε λίγες ημέρες μετά αφότου η ελβετική ομάδα και η Honda ακύρωσαν την προγραμματισμένη συνεργασία τους για το 2018. Έτσι, επιβεβαιώθηκαν τα σενάρια που είχαν κυκλοφορήσει πριν λίγες ημέρες για τη συμφωνία των δύο πλευρών.

«Αυτή η συμφωνία με την ομάδα της Formula 1 είναι ένα σημαντικό βήμα για την περαιτέρω εμπορική ενίσχυση της Alfa Romeo, η οποία επιστρέφει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα μετά από 30 χρόνια», επεσήμανε μεταξύ άλλων, ο εκτελεστικός διευθυντής της Fiat, Σέρτζιο Μαρτσιόνε.

Τη δεδομένη στιγμή η Sauber χρησιμοποιεί μονάδες ισχύος της Ferrari με προδιαγραφές του 2016, όμως ο επικεφαλής της, Φρεντερίκ Βασέρ, δήλωσε σε δημοσιογράφους στο γκραν πρι της Βουδαπέστης ότι η Sauber χρειάζεται να έχει την τελευταία «έκδοση» του κινητήρα την επόμενη αγωνιστική χρονιά.

Πέρα από την δική της εργοστασιακή ομάδα και τη Sauber, η Ferrari παρέχει μονάδες ισχύος και στην αμερικανική Haas. Η Sauber χρησιμοποιεί μονάδες ισχύος της Ferrari από το 2010, ύστερα από την αποχώρηση της BMW από τη Formula 1. Επίσης, η ελβετική ομάδα χρησιμοποιούσε τους κινητήρες της ιταλικής εταιρείας από το 1997 μέχρι το 2005.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ