Formula1 : Πουλήθηκε σε δημοπρασία η F2001 του Σουμάχερ

Formula1 : Πουλήθηκε σε δημοπρασία η F2001 του Σουμάχερ

Σε πλειστηριασμό πουλήθηκε το μονοθέσιο με το οποίο ο Μίκαελ Σουμάχερ κατέκτησε το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 το 2001.

Η Ferrari F2001, πουλήθηκε έναντι του αστρονομικού ποσού των 7,5 εκατομμυρίων δολαρίων, περίπου τέσσερα εκατομμύρια περισσότερα απ’ όσα υπολόγιζαν οι διοργανωτές, σε πλειστηριασμό που έγινε στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης.

Η F2001, που θεωρείται ένα από τα πιο επιτυχημένα μονοθέσια της Formula 1, βάσει αποτελεσμάτων έγινε και το πιο ακριβό στη σύγχρονη ιστορία της διοργάνωσης.

Με το συγκεκριμένο μονοθέσιο ο Μίκαελ Σουμάχερ κατέκτησε δεύτερο συνεχόμενο και τέταρτο από τα συνολικά επτά Παγκόσμια πρωταθλήματά του, νικώντας σε εννιά από τα δεκαεπτά Grand Prix. Επίσης Ferrari είχε κατακτήσει το τρίτο σερί πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Στη βαθμολογία ο Γερμανός πιλότος τερμάτισε σχεδόν με τους διπλάσιους βαθμούς από τον δεύτερο Ντέιβιντ Κούλθαρντ της McLaren, με 123 βαθμούς έναντι 65.

Μέρος των εσόδων του πλειστηριασμού θα δοθεί στο ίδρυμα «Keep Fighting», που δημιουργήθηκε έπειτα από το σοβαρό ατύχημα του Γερμανού στις Άλπεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ