Ιπτάμενος Ρικιάρντο, πήρε την pole στο Μονακό! (vid)

Ιπτάμενος Ρικιάρντο, πήρε την pole στο Μονακό! (vid)

Ο Ντάνι Ρικιάρντο κατέκτησε την pole position στο Grand Prix του Μονακό, έχοντας σημαντική διαφορά από τον 2ο Φέτελ και τον 3ο Χάμιλτον.

Ο Ντάνι Ρικιάρντο με Red Bull φαινόταν πως είχε την απαραίτητη ταχύτητα  στα δύο πρώτα σκέλη των χρονομετρημένων δοκιμαστικών. Κάτι που επαληθεύτηκε και στο τρίτο και κρίσιμο κομμάτι, όπου οι 10 ταχύτεροι πιλότοι διαγωνίστηκαν για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα ενόψει του αυριανού Grand Prix του Μονακό. Ο Αυστραλός πιλότος με χρόνο 1:10:810, πήρε την pole όντας 229 χιλιοστά του δευτερολέπτου ταχύτερος από τον Σεμπάσταν Φέτελ.

Αν μάλιστα λάβουμε υπόψιν τη στενή χάραξη της πίστας με την απουσία αμμοπαγίδων και χώρων για προσπέρασμα, η pole position του Ρικιάρντο είναι μια πολύ σοβαρή παρακαταθήκη για τη νίκη στον αυριανό αγώνα, μετριάζοντας την απογοήτευση των Ταύρων για τον Μαξ Φερστάπεν που λόγω σύγκρουσης νωρίτερα στα ελεύθερα δοκιμαστικά, δεν κατάφερε να τρέξει καθόλου στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά.

Στο πλάι του Ρικιάρντο στην πρώτη σειρά εκκίνησης θα βρίσκεται η Ferrari του Σεμπάστιαν Φέτελ, ενώ στη δεύτερη σειρά θα βρίσκονται οι Λιούις Χάμιλτον (Mercedes) και Κίμι Ράικονεν (Ferrari). Την πρώτη 10άδα συμπληρώνουν οι Βαλτέρι Μπότας (Mercedes/5ος), Σεμπαστιάν Οκόν (Force India/6ος), Φερνάντο Αλόνσο (McLaren/7ος), Κάρλος Σάινθ (Renault/8ος), Σέρχιο Πέρες (Force India/9ος) και Πιέρ Γκασλί (Toro Rosso/10ος).

Αναλυτικά η κατάταξη των χρονομετρημένων δοκιμαστικών που είναι και η σειρά εκκίνησης του αυριανού αγώνα στο Πριγκιπάτο:

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ