Το «1-2» για Mercedes στην Ισπανια, ξεμακραίνει ο Χάμιλτον (vid)

Το «1-2» για Mercedes στην Ισπανια, ξεμακραίνει ο Χάμιλτον (vid)

Απόλυτη κυριαρχία για τα Ασημένια Βέλη στην πίστα της Βαρκελώνης, με τον Χάμιλτον να κατακτά τη νίκη, τον Μποτας να τερματίζει 2ος και τον Φερστάπεν στη 3η θέση.

Παρά το δυναμικό ξεκίνημα με τον Φέτελ να προσπερνά τον Μπότας και να βρίσκεται πίσω από τον Χάμιλτον στο ξεκίνημα του Grand Prix, η συνέχεια μας επιφύλασσε άλλον ένα ανιαρό αγώνα με ελάχιστα προσπεράσματα και συγκινήσεις, αφού ακόμα και οι Ferrari που έδειχναν ικανές να πιέσουν τις Mercedes, μετά τα δύο αυτοκίνητα ασφαλείας (ένα κανονικό και ένα εικονικό) έχασαν ρυθμό.

Έξι οδηγοί εγκατέλειψαν τον αγώνα μεταξύ των οποίων και ο Κίμι Ράικονεν της Ferrari αν και είχε αλλάξει κινητήρα τη Παρασκευή, με αποτέλεσμα την χαμηλή βαθμολογική συγκομιδή της Scuderia σε σχέση με την άμεση ανταγωνίστρια Mercedes. Να σημειωθεί πως και πάλι ο Φερστάπεν εμπλέκεται σε σύγκρουση με τον άτυχο να είναι αυτή τη φορά ο Σιρότκιν της Williams.

Πίσω από την τριάδα των Χάμιλτον (Mercedes), Μπότας (Mercedes) και Φερστάπεν (Red Bull), είχαμε τους Φέτελ με Ferrari (4ος), Ρικιάρντο με Red Bull (5ος), Μάγκνουσεν με Haas (6ος), Σάινθ Τζ. με Renault (7ος), Αλόνσο με McLaren (8ος) Πέρες με Force India (9ος) και Λεκλέρκ με Sauber (10ος).

Δείτε βίντεο με τον… χαμό του πρώτου γύρου, όπου τρία μονοθέσια βγήκαν εκτός μάχης

 

Αναλυτικά πως τερμάτισαν οι οδηγοί μετά από 66 γύρους στο ισπανικό Grand Prix:

Αναλυτικά η βαθμολογία της πρώτης 10άδας:

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ