Μαθήματα… στρατηγικής

Μαθήματα… στρατηγικής

Τέλος έλαβε λοιπόν και το γκραν πρι που έγινε στην Κίνα. Με τον Ντάνιελ Ρικιάρντο να φτάνει σε μια μεγάλη νίκη, περνώντας όλους όσους εκείνους τους οδηγούς που μπορούσε να περάσει. Τόσο αυτός όσο και ο Μαξ Φερστάπεν, που ήταν πάλι ανυπόμονος, εκμεταλλεύτηκαν την καλή στρατηγική της Red Bull, μπήκαν στα πιτ υπό καθεστώς αλυτάρχη […]

Τέλος έλαβε λοιπόν και το γκραν πρι που έγινε στην Κίνα. Με τον Ντάνιελ Ρικιάρντο να φτάνει σε μια μεγάλη νίκη, περνώντας όλους όσους εκείνους τους οδηγούς που μπορούσε να περάσει. Τόσο αυτός όσο και ο Μαξ Φερστάπεν, που ήταν πάλι ανυπόμονος, εκμεταλλεύτηκαν την καλή στρατηγική της Red Bull, μπήκαν στα πιτ υπό καθεστώς αλυτάρχη και αφού έβαλαν φρέσκα ελαστικά, μπόρεσαν να αποσπάσουν το καλό αποτέλεσμα για την ομάδα τους.

Ο Αυστραλός κατάφερε να κερδίσει, ενώ ο Ολλανδός, αν ήταν λίγο πιο προσεκτικός, θα μπορούσε να τα πάει ακόμα καλύτερα.

Μέχρι στιγμής λοιπόν, στα τρία γκραν πρι που έχουν διεξαχθεί, μεγάλο ρόλο έχει παίξει η στρατηγική και η τύχη. Αλλά για να κερδίσεις, δεν χρειάζεσαι μόνο τα δύο προαναφερθέντα, αλλά να έχεις και καλό μονοθέσιο. Και να είσαι φυσικά και καλός οδηγός. Κάτι που το έχει και η Ferrari και η Red Bull. Καλούς οδηγούς και καλά μονοθέσια.

Δεν ήταν τυχαίοι οι χρόνοι των δύο ομάδων στα τεστ της Βαρκελώνης. Και αν η Mercedes δεν είχε χρησιμοποιήσει τότε τη σκληρή γόμα και φαινόταν να είναι η πιο γρήγορη, όσο προχωρά η σεζόν, κάτι φαίνεται να αλλάζει. Πως έχει μείνει πίσω. Δεν φαίνεται ικανή τούτη την ώρα να αντεπεξέλθει των αναγκών και όχι μόνο είναι πίσω από τη Ferrari, αλλά και από τη Red Bull. Για την Κίνα γίνεται ο λόγος… Όχι για τη γενικότερη εικόνα ή τι μπορεί να γίνει στο μέλλον.

Ο Ρικιάρντο λοιπόν αναδείχτηκε νικητής στην Κίνα, έδειξε πως είναι πολύ σκεπτόμενος οδηγός και… κατάπιε τους αντιπάλους του. Με φρέσκα ελαστικά θα πει κανείς. Ναι με φρέσκα, αλλά ας έκαναν και οι άλλοι το ίδιο. Φαίνεται να είναι ένα πρωτάθλημα τριών ομάδων, με πρώτη τη Ferrari, δεύτερη τη Red Bull και τρίτη τη Mercedes αυτή τη στιγμή και φυσικά τα όποια συμπεράσματα έχουν βγει έως τώρα, μπορούν να ανατραπούν στη συνέχεια, από γκραν πρι σε γκραν πρι.

Ας μην παραξενευτούμε λοιπόν αν στο Αζερμπαϊτζάν δούμε άλλα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ