Στον Χάμιλτον η πρώτη pole position για φέτος!

Στον Χάμιλτον η πρώτη pole position για φέτος!

Ο Λιούις Χάμιλτον κατέκτησε την πρώτη pole position της Formula 1 2018, με τις δύο Ferrari των Κίμι Ραϊκόνεν και Σεμπάστιαν Φέτελ να καταλαμβάνουν τη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Ο Λιούις Χάμιλτον πήρε την pole position και θα εκκινήσει από την πρώτη θέση στο αυριανό γκραν πρι της Αυστραλίας, με το οποίο «ανοίγει η αυλαία» της νέας σεζόν στη Formula 1.

Ο Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής «γύρισε» την πίστα στο Άλμπερτ Παρκ της Μελβούρνης σε 1:21.164 και πανηγύρισε την 73η pole position της καριέρας του, αφήνοντας σχεδόν επτά δέκατα πίσω του τη Ferrari του Κίμι Ραϊκόνεν.

Τον τρίτο καλύτερο χρόνο στα επίσημα δοκιμαστικά σημείωσε ο Σεμπάστιαν Φέτελ με την άλλη Ferrari, ο οποίος θα έχει δίπλα του στην δεύτερη σειρά της εκκίνησης τον Μαξ Φερστάπεν με Red Bull. Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο κατετάγη πέμπτος στα δοκιμαστικά με την δεύτερη Red Bull, ωστόσο θα εκκινήσει όγδοος, αφού δέχθηκε ποινή τριών θέσεων για παράβαση στα ελεύθερα δοκιμαστικά της Παρασκευής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βάλτερι Μπότας είχε ένα σοβαρό ατύχημα, όταν έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του στο τρίτο και τελευταίο μέρος των επίσημων δοκιμαστικών (Q3), στο οποίο δεν σημείωσε επίδοση, ενώ το Q3 διεκόπη προσωρινά, προκειμένου να καθαριστεί η πίστα από τα συντρίμμια της Mercedes.

Ο Φινλανδός βγήκε από το κατεστραμμένο μονοθέσιο του χωρίς να έχει τραυματιστεί και πέρασε τις ιατρικές εξετάσεις, στις οποίες υποβλήθηκε στη συνέχεια.

Η πρώτη δεκάδα στα επίσημα δοκιμαστικά για το γκραν πρι Αυστραλίας:

1. Λιούις Χάμιλτον (Μ. Βρετανία/Mercedes) 1:21.164
2. Κίμι Ραϊκόνεν (Φινλανδία/Ferrari) 1:21.828
3. Σεμπάστιαν Φέτελ (Γερμανία/Ferrari) 1:21.838
4. Μαξ Φερστάπεν (Ολλανδία/Red Bull) 1:21.879
5. Ντάνιελ Ρικιάρντο (Αυστραλία/Red Bull) 1:22.152
6. Κέβιν Μάγκνουσεν (Δανία/Haas) 1:23.187
7. Ρομέν Γκροζάν (Γαλλία/Haas) 1:23.339
8. Νίκο Χούλκενμπεργκ (Γερμανία/Renault) 1:23.532
9. Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ (Ισπανία/Renault) 1:23.577
10. Βάλτερι Μπότας (Φινλανδία/Mercedes) –

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ