Ράικονεν : «Ακόμα πιο γρήγοροι αν το θελήσουμε»

Ράικονεν : «Ακόμα πιο γρήγοροι αν το θελήσουμε»

Υποσχέσεις για μια πολύ καλή σεζόν της Ferrari άφησε ο Κίμι Ράικονεν, σχολιάζοντας τις επιδόσεις του νέου μονοθέσιου και του ομόσταυλού του Σεμπάσταν Φέτελ, στις δοκιμές της Βαρκελώνης.

Μετά από μια μακρά περίοδο ύφεσης, η Ferrari φαίνεται έτοιμη να επιστρέψει δυναμικά στα… ανώτερα στρώματα του πρωταθλήματος, διεκδικώντας να βρεθεί στη θέση της άμεσης και με αξιώσεις διεκδικήτριας του πρωταθλήματος οδηγών και κατασκευαστών κατ’ επέκταση.

Η αλήθεια είναι πως τελευταίο πρωτάθλημα κατασκευαστών ήρθε το μακρινό 2008 με οδηγούς τους Κίμι Ράικονεν και Φελίπε Μάσα, ενώ το πρωτάθλημα οδηγών βάφτηκε… κόκκινο το 2007 πάλι με τον Φιλανδό οδηγό. Από τότε η πάλαι ποτέ κραταιά Scuderia βρίσκεται στη σκιά των Red Bull, Renault και Mercedes.

Φέτος, μια δεκαετία μετά, τα πράγματα φαίνονται και πάλι ευνοϊκά για να επανέλθει σε υψηλές πτήσεις, με τον Κίμι Ράικονεν να συνηγορεί σε αυτό, σχολιάζοντας τις επιδόσεις του μονοθέσιου στις ημέρες δοκιμών στην πίστα της Βαρκελώνης.

«Σίγουρα αν το θελήσουμε, μπορούμε να πάμε ακόμη πιο γρήγορα, όμως αυτό δεν σημαίνει τίποτα για την ώρα. Σε δύο εβδομάδες θα γνωρίζουμε το σημείο που θα βρισκόμαστε όλοι. Μέχρι τότε (τον πρώτο αγώνα, δηλαδή), το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να εικάζουμε. Πιστεύω ότι το αυτοκίνητο έχει ένα πολύ δυνατό πακέτο. Υπάρχουν, φυσικά, περιθώρια βελτίωσης, όπως σε κάθε μονοθέσιο ακόμη κι αν κερδίζεις. Όμως δείχνει πολύ αξιόπιστο και εύκολο να δουλέψει».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ