Χάντμπολ : Η τελική μάχη για τον τίτλο

Χάντμπολ : Η τελική μάχη για τον τίτλο

Ο τελικός των τελικών της Handball Premier σήμερα στο κλειστό του Ρέντη, με τον τίτλο του πρωταθλητή να ανήκει μόνο σε έναν.

Σήμερα στις 17:30 κρίνεται οριστικά ο τίτλος της πρωταθλήτριας ομάδας στη Handball Premier 2017-2018. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την ΑΕΚ στον 5ο τελικό της σειράς στο κλειστό του Ρέντη «Μελίνα Μερκούρη» με τις δύο ομάδες να έχουν από δύο νίκες έως τώρα.

Η Ένωση ξεκίνησε δυναμικά τους τελικούς, αφού προηγήθηκε 2-0, όμως οι ερυθρόλευκοι απάντησαν και ισοφάρισαν σε 2-2, κερδίζοντας ξανά το πλεονέκτημα της έδρας. Αυτός θα είναι ο 55ος τελικός στην ιστορία του πρωταθλήματος Ανδρών και η πρώτη φορά που ένας τίτλος θα κριθεί σε 5ο ματς.

Τις προηγούμενες τρεις φορές που βάσει συστήματος ο τίτλος κρινόταν στις τρεις νίκες, πρωταθλήτρια αναδεικνυόταν πάντα η ομάδα που είχε το πλεονέκτημα έδρας.

2002-2001: ΑΣΕ Δούκα- Φίλιππος Βέροιας 3-1
2001-2002: Πανελλήνιος- ΑΣΕ Δούκα 3-1
2016-2017: ΙΕΚ ΞΥΝΗ- ΑΣΕ Δούκα 3-0

Αξίζει να αναφερθεί ότι συνολικά στις 16 φορές που οι τελικοί κρίθηκαν στις δύο ή στις τρεις νίκες, τις δέκα φορές επικράτησαν οι ομάδες που είχαν το μειονέκτημα έδρας και μόλις τις έξι φορές αυτές που είχαν το πλεονέκτημα.

Η ΑΕΚ πανηγύρισε και τα δύο πρωταθλήματά της εκτός έδρας, το 2011 απέναντι στον ΠΑΟΚ (σε μορφή βαθμολογίας τα πλέι οφ) με τον «Δικέφαλο» του Βορρά να θέλει ακόμα και ισοπαλία και το 2013 όταν έσπασε την έδρα του Διομήδη Άργους στον 3ο τελικό, κάνοντας το 2-1. Αντίθετα την μοναδική φορά που η Ένωση είχε πλεονέκτημα έδρας το 2014, έχασε τον τίτλο από τον Διομήδη Άργους που την νίκησε στον 3ο τελικό.

Δηλώσεις ενόψει 5ου τελικού έκαναν δύο παίκτες, ένας από κάθε ομάδα:

Ο πλέι μέικερ του Ολυμπιακού, Πέτρος Κανδύλας δήλωσε: «Είναι το τελευταίο παιχνίδι μιας πολύ δύσκολης σειράς. Είμαστε 100% προετοιμασμένοι. Πρέπει να νικήσουμε. Περιμένουμε ένα γεμάτο γήπεδο και ο κόσμος να μας δώσει την ώθηση που χρειάζεται για να φτάσουμε στο πρωτάθλημα. Η άμυνα μας πρέπει να είναι το ίδιο σφιχτή, να μην επιτρέψουμε στην ΑΕΚ να κάνει το παιχνίδι της που είναι το εύκολο γκολ στους αιφνιδιασμούς. Στην επίθεση πρέπει να πάμε με συγκέντρωση και υπομονή».

Ο αριστερός ίντερ της ΑΕΚ, Χρήστος Μυλωνάς είπε: «Είναι το τελευταίο παιχνίδι της σειράς, ξέρουμε ότι ο Ολυμπιακός θα έχει την βοήθεια των φιλάθλων του, θα παίξουμε για να νικήσουμε και να πανηγυρίσουμε το πρωτάθλημα μέσα στου Ρέντη. Έχουμε καταφέρει να σπάσουμε ήδη μία φορά την έδρα του αντιπάλου και πιστεύω μπορούμε να το ξανακάνουμε. Στα τελευταία δύο παιχνίδια, ήμασταν κακοί και σε άμυνα και σε επίθεση, έχουμε εντοπίσει τα λάθη μας, θα επικεντρωθούμε στην άμυνα, ώστε να πάρουμε μπάλες που θα μας οδηγήσουν σε εύκολα γκολ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ